Açık Gazete
8 Şubat 2012  Çarşamba 
Abdülcanbaz öksüz kaldı
İSTANBUL - Cumhuriyet Gazetesi karikatüristi Turhan Selçuk, 88 yaşında İstanbul'da vefat etti.
11-03-2010, Perşembe
Alınan bilgiye göre, geçirdiği bir rahatsızlık sonucu Acıbadem Maslak Hastanesinde ameliyat olduktan sonra yoğun bakıma alınan Selçuk, gece saat 01.30 sıralarında hayatını kaybetti.

Türk mizahının önde gelen isimlerinden olan ve Türkiye'de mizaha yön veren karikatüristlerden biri olan Selçuk, Muğla'nın Milas ilçesinde 1922 yılında dünyaya geldi.

Semih Balcıoğlu ve Ferit Öngören ile beraber Karikatürcüler Derneği'nin kurucularından olan Selçuk, Akbaba, Aydede, Yön, Devrim Örneği gibi dergilerin yanı sıra Milliyet ve Akşam gibi günlük gazetelerde çalıştı.

Özellikle Abdülcanbaz tiplemesi ün kazanan Selçuk'un Türkiye ve Avrupa'da birçok müzede karikatürleri sergilendi.
Cumhuriyet Gazetesinde çizen Selçuk, gazeteci-yazar İlhan Selçuk'un da kardeşi.





YORUMLAR
Son 1 Yorum
Misafir | 12-03-2010 21:13:30
nice karikatürisçizgi var oldute ilham verdi çizdikleriniz cizgi var oldukça sizde var olacaksınız sonsuza kadar