Açık Gazete
8 Şubat 2012  Çarşamba 
"Görgüsüzler bile böyle yapmazdı"
LONDRA - Eski Başbakan Tony Blair'in anılarını kaleme aldığı "Yolculuk" adlı kitabı, gelecek ay başı İngiltere'de yayımlanıyor. Blair'in imza gününde fotoğraf çektirmeme ve okura ithaf etmeme kuralı basının eleştirilerine neden oldu.
12-08-2010, Perşembe
"Kitabı alın, kuyruğa girin ama imzalanmasını beklemeyin" başlıklı yazıda The Times gazetesi "imza günleri öyle sıkı kurallara bağlanmış ki ünlü şarkıcı Mariah Carey bile utanır." yorumunu yaptı.

"O eski Başbakan, Orta Doğu elçisi ve dünyanın en fazla kazanan konuşmacısı. Ancak Tony Blair, bu sıfatların yanına bir de 'diva' kelimesini ekleyebilir" diyen gazete şöyle devam etti;

"Kurallara göre ziyaretçiler, Blair ile fotoğraf çektiremeyecek, kitaba atılan imzada kişisel ithaflar bekleyemeyecek. Tüm çantalar, cep telefonları gözden geçirilecek. İmza atılacak kitabın ise etkinliğin düzenleneceği kitabevi Waterstones'dan alınması şartı bulunuyor. Ardından her bir ziyaretçiye kuyruğa girmelerine imkan verecek özel bileklikler dağıtılacak."

The Times, bunun bile, Blair'in kitabı imzalayacağı anlamına gelmediğinin altını çizdi.