O ‘1 dolar’lar kimlikmiş

İşte FETO’cülerin gerçek ‘1 dolar’ şifresi: Rakamlar değil harfler…

Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, yakalanan FETÖ’cü örgüt üyelerinin üzerinden çıkan 1 dolarların sırrı çözüldü. Dolarların üzerinde yer alan rakamların, örgüt içinde kişinin kimlik numarası olarak kullanıldığı ve örgütün üyesi olduğunun göstergesi olduğu belirtildi.

Üzerinde 1 dolar olan bir FETÖ’cü, yurt dışında bulunan FETÖ okullarına gittiğinde kendisinden 1 dolar istendiği, bu paranın üzerindeki seri numarasının, bilgisayar ağı üzerinden sorgulandığında, kişinin örgüt üyesi olup olmadığının tespit edildiği bildirildi.

FETÖ/PDY örgütünün darbe girişiminin ardından örgüt üyesi oldukları iddiasıyla yakalanan asker, vali, kaymakam, polis ve sivillerin üzerlerinde, evlerinde çıkan 1 dolarlar analiz edildi. Sık sık gündeme gelen F, G, H ve L serisi 1 dolarların üzerindeki harflerin değil, rakamların şifre olduğu ortaya çıktı. Bu rakamlar kişinin örgüt üyesi olup olmadığını gösteriyor.

SİCİL NUMARASINI SORGULUYORLARDI

Tutuklanan üst düzey örgüt üyelerinin verdiği ifadeleri değerlendiren ve 1 doların üzerindeki rakamları araştıran Milli İstihbarat Teşkilatı, sonunda örgüt içindeki kilidi kırdı. Dolarların üzerindeki rakamların, kişinin örgüt içindeki kimlik ve sicil numarası olduğu belirlendi. Üzerinde 1 dolar olan bir kişi, FETÖ’nün Afrika ve Türki Cumhuriyetleri’nde bulunan okullarını ziyaretlere gittiğinde kendisinden 1 dolar istendiği, bu paranın üzerindeki seri numarasının, bilgisayar ağı üzerinden sorgulandığında, kişinin örgüt üyesi olup olmadığının tespit edildiği bildirildi.

Örgüt üyelerinin, akıllı cep telefonlarına yükledikleri ’ByLock’ ve ’Asphalt 8: Airborne’ isimli programların yanı sıra ’Eagle’ programını da kullandıkları belirlendi.

ERDOĞAN’DAN TEPKİ

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen engelli vatandaşlarımızın kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkin atama ve kura töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, PYD lideri Salih Müslim’in Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin üç dilde attığı, tweetine çok sert yanıt verdi.

Erdoğan, ‘Birileri meydan okudular. Suriye, Türkiye için şöyle olacak böyle olacak. Buradan sesleniyorum: Siz ne olacağınızı hesabını yapın. Türkiye’ye tehdit oluşturacak kim olursa olsun, bu millet ordusuyla, polisiyle ve korucusuyla vardır ve var olacaktır’ dedi.

2000460cookie-checkO ‘1 dolar’lar kimlikmiş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.