1 günlük grevde 10 bin bavul kayıp

Uçaklarda ikram edilen yiyeceklerden sorumlu Gate Gourmet, geçen hafta sorun yaşadığı 670 şirket çalışanını önceden haber vermeden işten çıkarmış, kararı protesto eden Ulaşım Çalışanları Sendikası üyelerinin dayanışma amaçlı gayriresmi grevi havalimanındaki işlemlerin durmasına yol açmıştı. En çok Heathrow’u kullanan İngiliz Havayolları grevden etkilenmiş ve bütün uçuşlarını iptal etmek zorunda kalmıştı…


GREV SORUN GETİRDİ
Heathrow’da krizi çözmek üzere sendika yetkilileri ve soruna yol açan yiyecek firmasının sorumluları görüşmelerini sürdürüyor. Geçen perşembe günkü krizin yarattığı aksama tam olarak giderilemedi.


Uçuşların yüzde 95 oranında normale dönülmesine karşın yaklaşık 600 yolcu hala gidecekleri yere ulaşmak için beklediği belirtildi.


GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR
Heatrow’un felç olmasına neden olan grev sonrasında hafta sonunda da görüşmeler yapmış ancak fazla ilerleme sağlanamadı. Gate Gourmet, işten çıkardığı tüm çalışanları geri alma talebini kabul etmiyor. British Airways ile sözleşmesini 2007 sonrasında da sürdürmek isteyen ABD şirketi, çalışanların yarısının işlerine dönmesine izin vermekten yana olduğunu açıkladı..


Şirket halen uçuşlara temel bir ikram servisi sağladığını ancak yarından sonra daha geniş bir servis sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Heathrow’daki grev sonrası karmaşıklığın günlerce devam edebileceği sanılıyor.


İkram şirketinin yarattığı krizin, gelir, tazminatlar ve yolcuların konaklaması masrafları ile İngiliz Havayolları’na 40 milyon sterline mal olduğu düşünülüyor.

783110cookie-check1 günlük grevde 10 bin bavul kayıp

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.