1 Kasım Dünya Kobani Günü

Türkiyeli sivil toplum örgütlerinin biraraya gelmesi ile oluşturulan Demokratik Güç Birliği, bu amaçla 1 Kasım’da Trafalgar Meydan’ında IŞİD’in lanetlenmesi ve Kaboni’ye destek için bir gösteri düzenleyecek. 1 Kasım Cumartesi günü 14.00- 17.00 arası düzenlenecek olan gösteri ile ilgili şu açıklama yapıldı: “Dünyanın birçok yerinde düzenlenen IŞİD’in saldırılarını lanetlemek ve Kobani’ye destek eylemi 1 Kasım Cumartesi günü Londra’da da gerçekleşecek.

Dünyanın diğer ülkelerinde olduğu gibi Londra’da düzenlenecek olan gösteri 14.00-17.00 arası Trafalgar Meydanı’nda yapılacak. Bu nedenle Londra’daki birçok derneğin içinde yer aldığı Demokratik Güç Birliği olarak Kürt-Türk ve diğer emekçilere Kobani’nin desteklenmesi ve IŞİD’in lanetlenmesi için eyleme güçlü katılma çağrısı yapıyoruz.

İngiliz konuşmacıların ve katılımcıların da yer alacağı gösteri, Dünya çapında halkların Kobani’nin yanında olduğunu göstermesi ve IŞİD’in lanetlenmesi açısından oldukça önemli. Bizler de bir kez daha kendi desteklerimizi göstermek için yürüyüşe katılmalı ve çevremizi katmalıyız” Kobani’deki direnişe destek vermek için Nobel Barış Ödülü sahibi, insan hakları savunucusu Adolfo Perez Esquivel ve Amerikalı ünlü filozof ve dilbilimci Prof. Noam Chomsky’nin de aralarında olduğu dünya çapında tanınan çok sayıda kişinin çağrısı ile 1 Kasım Dünya Kobani günü ilan edildi.

1435220cookie-check1 Kasım Dünya Kobani Günü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.