1 Mayıs Futbol Turnuvası yapıldı

Konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

“Bir Mayıs Turnuvasının amacı Bir Mayıs geleneğini ve işçi sınıfının uluslararası mücadelesinin hedeflerini yükseltirken, farklı uluslardan genç ve yaşlı işçileri futbol sahasında bir araya getirmektir. Böylece hem Bir Mayıs’ın önemini tekrar hatırlatmak, hem de amacımızı gerçekleştirmenin ancak aramızdaki dostluğu pekiştirmekle olanaklı olduğu işlenmektedir.

Sendikal örgütlenme temel bir insan hakkıdır. Bir Mayıs, en temel sendikal örgütlenmemizi ve hep birlikte alanlara çıkıp ortak sesimizi yükseltme günüdür. Futbolda nasıl bir arada, takım olarak mücadele ediyorsak, sömürü sistemine karşı sesimizi gür çıkarabilmek için de hep birlikte mücadele etmek gereklidir.

Bu yıl çeşitli uluslardan ve farklı sendika şubelerinde örgütlü isçilerin oluşturdukları yirmi bir takımın turnuvaya başvurmuştur. Ancak turnuva on dokuz takımın katılımıyla yapılmıştır. İki takım, sorumlularının sağlık sorunları nedeniyle turnuvaya katılamamıştır. Bu takımları çalıştıran arkadaşlarımızın en kısa zamanda sağlığına kavuşması dileriz.
Bir Mayıs turnuvası, on beş yılı aşkın süredir gönüllü çalışmaya dayanır. Arada geçen yıllar içinde artık gelenekselleşmiştir. İlk başta Latin Amerikalı devrimcilerin, sendikacıların emekleriyle gerçeklesen turnuvanın son dönemde idari görevlerini, Türkiyeli toplum ve sendikalar içinde çalışan Kenan Bekar gönüllü olarak üstlenmiştir. Onun yönetiminde turnuva eksiğiyle-gediğiyle, ama yıldan yıla gelişerek sürmektedir.

İlk yıllar gönüllü çalışanların azlığı nedeniyle daha çok Türk/Kürt toplumlarından takımların katılımıyla gerçeklesen turnuvalar başarılı olsalar da 1 Mayıs’ın anlam ve önemini vurgulamak açısından eksik kalıyordu. Son iki yılda bu eksikleri aşmaya çalıştık ve epey yol kaydettik. Yusuf Yıldız ve Levent Çalışkan arkadaşların da değerli zaman ve emekleri katmalarıyla turnuvamızı bu yıl on bir değişik ulustan futbol takımıyla gerçekleştirdik. Katılan ve emeği gecen tüm dostlara teşekkürler…”

KATILANLAR

Katılan takımlar şöyle:

2 Belvedere United ve Belvedere City (Sendika Şubesi)
1 Siempre Secos (Şilili)
1 Kuwait
1 Stockwell United (çeşitli uluslardan oluşan karma)
1 Forza Milan
1 The Problem (karışık gençlerden oluşan okul takımı)
1 Kurdish (Halk Evi)
1 Matbaa Design (isçi takımı)
1 Tilkiler (isçi takımı)
1 Legend (isçi takımı)
1 Mus Fc (isçi takımı)
1 Çarsı Londra (BJK)
1 Hackney Youth
1 Pekün Gençlik
1 Bozca-Der
1 Gabos
1 Daymer Youth
1 A.E.K London

1 Denis Cup (katılamadı)
1 Day-Mer A (katılamadı)

KAZANANLAR

Geleneksel 1 Mayıs turnuvamızda bu yıl birinciliği Tilkiler FC, ikinciliği Stockwell United ve üçüncülüğü Forza Milan aldı. Katılan her takıma günün önemini ve anlamını içeren plaketler, emeği geçen üç hakemimize de madalyaları verildi.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Her yıl daha da çoğalarak başardığımız bu gönüllü çalışmanın, toplumların kaynaşmasına ve kendi sorunlarına birlikte sahip çıkmalarına katkı yapacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki yıllarda her toplumdan bir temsilcinin katmasıyla ve ön çalışmaları birlikte yaparsak daha da başarılı olacağız. Şimdiden bu çalışmaya zaman ve emeğini koyacak tüm arkadaşlara teşekkürler. Omuz omuza verirsek başaramayacağımız hiç bir şey yoktur. Biz, bizle var olacağız. Yaşasın Bir Mayıs isçilerin dayanışma ve mücadele günü…”

850910cookie-check1 Mayıs Futbol Turnuvası yapıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.