‘1 Mayıs’ta alanlara’

Day-Mer, 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Day-Mer Yönetim Kurulu tarafından gönderilen mesajda, işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ta, sermaye ve hükümetin saldırılarına karşı, emekçilerin talep ve özlemlerini haykırmak için alanlara çıkacağı ifade edildi.


Londra’da yaşayan Türk, Kürt ve Kıbrıslı işçi ve emekçilere, 1 Mayıs yürüyüşüne katılmaları yönünde çağrıda bulunan Day-Mer, mesajında şu ifadelere yer verdi: “İçinden geçtiğimiz dönemde işçi ve emekçilerin birliğinin sağlanmasının ve seslerinin daha güçlü çıkmasının zorunluluğunu gözününde bulundurarak bu çağrımız bütün toplumlaradır. İşçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ta alanlara çıkmaya hazırlanıyoruz”.


“İngiltere, binlerce Iraklı’nın hayatına malolan savaşı sürdürebilmek için gerekli olan bütçeyi eğitim, sağlık, iş ve sosyal haklarımıza saldırarak karşılamaya çalışıyor” denilen mesajda, “Karlarına kar katmak ve egemenliğini pekiştirmek için yürüttüğü özelleştirme politikaları ve kesintiler nedeniyle iş koşulları kötüleşmekte ve işsizlik giderek artmakta. Bu politikalar nedeniyle Birmingham’da 6 bin 100 Rover işçisi işten atılmayla karşı karşıya. 100 bin kamu emekçisinin işten atılması ise seçim sonrasına bırakılan planlar arasında” ifadelerine yer verildi. 


BARIŞ VE ADALET DOLU BİR DÜNYA İÇİN…
Londra’da yaşayan Türk-Kürt, Kıbrıslı işçi ve emekçilerin sosyal hak kesintilerine ve savaşa karşı barış, adalet ve refah dolu bir dünya ve gelecek için 1 Mayıs alanlarında olması gerektiğini kaydedilen mesaj, şöyle devam ediyor: “Irak halkı, hastaneler bombalandığı için tedavi göremezken, biz burada atılan bombanın bedelini ödemek için hastanelerde daha fazla kuyrukta beklemek zorundayız. Iraklı çocuklar, okulları bombalandığı için okula gidemezken, bizim çocuklarımız atılan bombaların bedelini ödemek için paralı hale getirilen üniversite kapılarından geri dönmekte. Irak halkı atılan bombalarla can verirken, biz atılan bombanın bedelini ödemek için mezarda emekli olacağız”.


Day-Mer, Londra’da kutlanacak olan 1 Mayıs gösterilerine katılmak için saat 10.30’da dernek merkezinde toplanarak, Clerkenweell Green’e hareket edileceğini açıkladı. 
Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu da yazılı bir açıklama yaparak, “İşçi sınıfı ve ezilenlerin enternasyonal birlik mücadele dayanışma günü 1 Mayıs’ı selamlıyoruz” dedi.


İLGİLİ YAZI: 1 Mayıs’ın dünya ve Türkiye’deki tarihi


RESİM: Day Mer’in kayıtlı logosudur

780340cookie-check‘1 Mayıs’ta alanlara’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.