1 Mayıs’ta Taksim’e

İşçi sendikaları konfederasyonları liderleri 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama talebiyle İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile görüştü.

Görüşme sonrası açıklama yapan DİSK Başkanı Kani Beko, Vali’nin Taksim Meydanı dışında bir meydan önerdiğini; kendilerinin ise Taksim için ısrar ettiklerini söyledi.

Beko, son güne kadar Taksim için izin almaya çalışacaklarını da belirtti.

Bir açıklama da İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’dan geldi. Kendilerine şu ana kadar resmi bir müracaat olmadığını söyleyen Mutlu, kutlamalar için Yenikapı miting alanını önerdiklerini söyledi.

Ulaşım ve taşıma konusunda destek sağlanacağını da söyleyen Mutlu şunları kaydetti:

“İster Taksim ister Kadıköy olsun bir gün boyunca süren mitinglerin kent yaşamını olumsuz etkileyecebileceğini belirttim. Ama bu işçilerimizin kutlamasını engellemek anlamına gelmediğini söyledim.

Önereceğimiz alanlara işçi kardeşlerimizi taşıma konusunda yardımcı olacağımızı söyledim. Ancak bu konuyla ilgili düzenlemeyi yapmak isteyen komitenin Taksim konusunda ısrarı olduğunu biliyoruz. Taksim’in işçi ve emekçilerimize kapalı olmadığını ve çelek sunma töreni ve Kazancı Yokuşu’nda seramoni yapma konusunda izin verileceğini ilettik.

Geçen yıl görüşmelerimizi 3 kez yaptık. Bu konuda paylaşımlarda bulunduk. Bu konuyla ilgili kendilerini ikna etmeye çalıştım. Çünkü ciddi kazı çalışmaları vardı. tatsız hadiselerin yaşandığı 1 Mayıs günü hala hafızalarımızda.

O nedenle kendilerine Yenikapı ile ilgili mesajlarımızı ilettim. Kazlıçeşme de olabilir. Yeni yaklaşımımıza göre Yenikapı mükemmel bir bölgedir. Ulaşım konusunda da gerekli desteği vereceğiz.”

1076880cookie-check1 Mayıs’ta Taksim’e

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.