1 milyon çikolata toplatıldı

Cadbury çikolatalarını market raflarından toplatarak piyasadan çekmenin yanı sıra halka da ellerinde bulunan 250 gramlık paketlerde Milk Turkish, Dairy Milk Caramel, Dairy Mil Miht Bars, Dairy Milk 8 Chunk ve bir kilogramlık paketlerde satılan Dairy Milk Bar adlı çikolata türlerini firmaya geri getirmelerini, kendilerine para iadesi yapılacağını duyurdu.


Ünlü firma Dairy Milk Buttons Easter Egg ve 10p Freddo Bar adlı ürünler için de aynı uygulamanın yapılacağını bildirdi.


Salmonella’nın Cadbury’nin Malbrook’daki fabrikasında üretilen ürünlere bulaştığı, buna bir borudaki sızıntının yol açmış olabileceği bildirildi.


Sızıntının geçen ocak ayında fark edildiği ve laboratuvara gönderilen örneklerde salmonella’nın nadir bir türünün varlığının tespit edildiği, bu nedenle de söz konusu tarihlerde üretim bantlarından geçen bütün ürünlerin toplatılmasına karar verildiği ifade edildi.


Hükümetin ürün güvenliği denetmenleri de Cadbury’nin 7 ayrı ürününe salmonella bulaşmış olabileceği kuşkusunu doğruladı.


100 yıldır piyasada olan Cadbury’den yapılan açıklamada ise, piyasadan 1 milyondan fazla ürünün toplatılmasının tümüyle ”tedbiri”nitelik taşıyan bir uygulama olduğu, aslında bu kadar geniş bir yelpazede ürüne salmonella bulaşmış olamayacağına dikkat çekildi.


Cadbury, İngiltere’nin en büyük çikolata üreticisi olarak her yıl 97,000 ton çikolata üretiyor. Bu üretimde ise 180 milyon litre taze süt, 56,000 ton şeker ve 13,000 ton kakao likörü kullanılıyor.


İLGİLİ ARAŞTIRMA: Kuzey çikolata, Güney ekmek derdinde

792200cookie-check1 milyon çikolata toplatıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.