1.İngiltere Türk Toplumu Eğitim Çalıştayı toplandı

Çalışmalarına iki gün boyunca devam eden çalıştayın açılış programına Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, KKTC Londra Temsilcisi Kemal Köprülü, KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Süleyman Göktaş, TC Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı yetkilileri, Büyükelçilik ve Başkonsolosluk görevlileri ile İngiltere’de görev yapan öğretmen ve eğitimciler katıldı.

Katılımın yüksek olduğu çalıştayın açılış programında Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile KKTC Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst’ün çalıştaya başarı dileği mesajları okundu.

Büyükelçi Ünal Çeviköz yaptığı konuşmada eğitim sisteminin temel öğelerinin öğrenciler, öğretmenler, veliler ve eğitim programı olduğuna işaretle, öğrenci ve öğretmenlerin ancak evrensel değerleri benimsemiş bir sistemde başarı sağlayabileceklerini belirtti.

Büyükelçi Çeviköz, çalıştayda; Türkçe öğretiminde yenilikler nelerdir? Türkçe öğretimine nasıl süreklilik kazandırılabilir? Türk çocuklarının akademik İngilizce’de başarılarını arttırmak için yapılabilecekler nelerdir? Lider ve örnek öğrenci modeli nasıl geliştirilebilir? Haftasonu okullarında ortak standartlar nasıl oluşturulur? Oxford ve Cambridge gibi dünyanın önde gelen üniversitelerine öğrenci yetiştiren, hatta evsahibi ülkenin sunduğu standartları aşan bir Türk okulu nasıl kurulabilir? gibi sorulara da yanıtlar aranmasının faydalı olacağını sözlerine ekledi.

Almanya Heidelberg Pedagoji Üniversitesi Eğitim Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Havva Engin Almanya’da yaşayan Türk çocukları ve velilerinin eğitimle ilgili sorunları ve çözüm yolları hakkında bir sunum yaptı.

Eğitimci ve öğretmenlerin çalışmaları kurulan komisyonlarla devam etti.

838890cookie-check1.İngiltere Türk Toplumu Eğitim Çalıştayı toplandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.