10. Diyalog Tiyatro Festivali iz bıraktı

1995’den bu yana, Türkiye’den de olmak üzere, Almanya ve diğer ülkelerin sanatçılarını bir çatı altında toplayarak onları Berlinli sanatseverlerle buluşturan Diyalog Tiyatro Festivali, 10.’cusunu da başarıyla tamamladı.

Diğer yıllardan farklı olarak, “Rotes Rathaus”da görkemli bir açılış ile başlayan 10. Diyalog Tiyatro Festivali, 8 – 26 Kasım tarihlerinde yine değerli sanatçılara Ballhaus’da ev sahipliği yaptı.

Rotes Rathaus’ta yapılan açılışa Türkiye Cumhuriyeti Almanya Büyükelçisi Mehmet Ali İrtemçelik, Berlin Başkonsolosu Ahmet Alpman, Yeşiller Eşbaşkanı Claudia Roth ve Kreuzberg Belediye Başkanı Cornelia Reinauer katıldılar.

Dramdan kabareye, stand-up, şiir okuma akşamı, dans, söyleşi gibi birçok sanat etkinliğine yer verilen 10. Diyalog Tiyatro Festivali’nin ilk konukları İstanbul’dan gelen sufi müziğin ustalarında Yansımalar idi.

 Tiyatro bölümünde ise yine İstanbul’dan Tol adlı oyunlarıyla Tiyatrooyunevi sanatçıları Mahir Günşiray ve Güven İnce, Salıncakta İki Kişi oyunuyla Tiyatro Kedi sanatçıları Hakan Altıner ve Özlem Çakar oyunlarını sergilediler. İki grubun dışında İstanbul Sokak Çocukları yararına düzenlenen geceye Türkiye’den Umut Çocukları Derneği Başkanı Yusuf Ahmet Kulca ve Berlin sanatçılarından Hussi Kutlucan, Nizammettin Namidar, Ali Yiğit, Özay Fecht, Aziza A, Hasan Ali Mete, Şükriye Dönmez… gibi sanatçılar katıldılar.

Theater Delusio tiyatro grubunun maskelerle sergilediği oyun, İranlı oyuncu-yönetmen Mitra Zahedi Roksana adlı oyunu da ilgi çeken oyunlar oldular. Stadttheater Cöpenick’in sergilediği Edith Piaf ve Berlinli grup Spreebühne Berlin’in Kohle Kohle oyunlar büyük bir zevkle izlendi.

Her sene olduğu gibi, bu sene de bu işin ustası olduğunu bizlere gösteren Festival Adamı MÜRTÜZ YOLCU’ya ve ekibi Berlinli sanatseverlerin takdirini kazandı.

[email protected]

1119220cookie-check10. Diyalog Tiyatro Festivali iz bıraktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.