10 ilde akaryakıt operasyonu

Operasyonda, ilk etapta 120 milyon dolarlık (yaklaşık 170 milyon YTL) akaryakıt kaçakçılığı tespit edildi.


Gümrük Müsteşarlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Gümrük Müsteşarlığı Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri akaryakıt kaçakçılarına karşı ”Ayyıldız” adını verdikleri bir operasyon gerçekleştirdiler.


İzmit, Bilecik, Afyon, Bursa, Batman, Van, Antakya, Adana, Ankara ve Sakarya illerini kapsayan operasyon 19 Nisan 2007 tarihinde başlatıldı.


Gümrük Müsteşarlığı yetkilileri, yaptıkları operasyonlarda ilk inceleme sonuçlarına göre son bir yıl içinde 120 milyon dolarlık akaryakıt kaçakçılığı yapıldığını saptadıklarını belirten yetkililer, firmaların ve akaryakıt istasyonlarının tüm kayıtlarına el konulduğunu bildirdiler.


Yetkililer, evraklar incelendikçe yeni dosyaların savcılıklara intikal ettirildiğini, şu ana kadar 4 kişinin tutuklandığını, 5 kişiye yurt dışı yasağı konulduğunu, 4 kişinin de adli gözetimde olduğunu ifade ettiler.


Operasyonla ilgili soruları yanıtlayan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Gümrük Müsteşarlığı tarihinde ilk kez gümrük sahası dışında bu kapsamda bir operasyon gerçekleştirildiğine dikkati çekti. Tüzmen, şöyle konuştu:


”Yasal olarak ithal edilen bazı kimyevi maddeler, ithal edildiği konuda değil kaçak akaryakıt yapımında kullanılmıştır. İncelemelerimiz sürmektedir. Operasyon daha da genişleyecektir.”
Bakan Tüzmen, akaryakıt kaçakçılığının terör örgütüyle ilişkisi olup olmadığına ilişkin soruya da ”Yaptığımız çalışmalar sırasında bu konuda ihbarlar aldık. Konuyu bu boyutuyla da inceliyoruz. Devletin diğer birimleriyle ortak incelememiz sürüyor, araştırıyoruz” dedi.

1042960cookie-check10 ilde akaryakıt operasyonu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.