10 milyon kişiye domuz gribi aşısı

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, 18 yaşın altındakiler için ruhsatı olmayan aşının çoklu dozlarda piyasaya sürüleceğini, 2 doz halinde yapılacağını, mevsimsel grip aşısındaki gibi piyasada tekli dozlar halinde satılma ihtimalinin az da olsa bulunduğunu söyledi.

Aşı üreticileriyle görüşmelerin sürdüğünü söyleyen Buzgan, ”Aşı üreticileriyle görüşüyoruz. Kuvvetle muhtemel eylül sonu-ekim başında aşı hazır olacak. Zaten ön anlaşmaları yaptık, hazır olduğunda üreticilerden aşıyı aldıktan sonra öncelikle risk gruplarını aşılayacağız. Tabii toplumun tamamının aşılanmasına ne gerek, ne de ihtiyaç var” diye konuştu.

Yaz dönemi olması nedeniyle insanların kapalı ortamlarda daha az bulunduğunu, okulların tatil olduğunu, sportif karşılaşmaların büyük oranda tamamlandığını kaydeden Buzgan, bu sürecin, hazırlıklar açısından kendilerine bir avantaj sunduğunu belirtti.

Okullar açılıncaya ve hac dönemi başlayıncaya kadar geçen sürede aşının üretim bandından çıkması halinde Türkiye’nin buna ulaşan ilk ülkelerden birisi olacağını kaydeden Buzgan, riskli guruplar başta olmak üzere gerekli kişilere aşı yapacaklarını söyledi.

772620cookie-check10 milyon kişiye domuz gribi aşısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.