10 yıl sonra cepte iki maymunla yakalandı

Uluslararası polis kayıtlarında adı hayvan kaçakçısına çıkmış bulunan Amerikalı Chris Edwar Mullay, sonunda Los Angeles Havalimanı’nda ele geçti.

Kaçakçının pantolon ceplerinden iki adet “Pigimi” maymunu çıktı. Pigimi maymunları bir parmak boyunu geçmiyor ve nesilleri tükenen canlılar olarak tayland, Burma, Vietnam gibi Hindçini ülkelerinde korunma altında tutuluyor. Çok değerli Pigimi maymunlarına ABD’de ödenen paranın 50 bin Dolardan aşağı olmadığı açıklandı.

On yıl süren takip ve kovalamaca sonunda yakalanan hayvan kaçakcısı Mullay, savlara göre, bugüne dek ABD’ye leopar, çita, Asya kedisi ile buna benzer nadide hayvanları sokmuştu. Los Angeles Havalimanı’nda sonlanan Asya’dan Amerika’ya bu son uçuşunda pantolon ceplerine gizlediği 2 minik maymun yavrusuyla yakalan kaçakçı, mahkeme tarafından suçlu bulunursa, 20 yıl ağır mahkûmiyet cezası alacak.

Federal polis, bu tutuklamanın ardından hayvan kaçakcılığına ilişkin olarak ABD’de elde ettiği ipuçlarını takibe koyuldu. Bu kaçakcılığın arkasında büyük bir çetenin varolduğu izlenimi polisi düşündüren bir sorun olarak kalmaya şimdilik devam ediyor.

1137350cookie-check10 yıl sonra cepte iki maymunla yakalandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.