100 bin ABD ve İngiltere’ye karşı yürüdü

Londra’da toplanan binlerce savaş karşıtı, İngiliz askerlerinin Irak’tan çekilmesi için yürüdü.     


Parlamento meydanından başlayıp Trafalgar meydanında sona eren beklenen yürüyüş için, Londra’nın güvenliğinden sorumlu Metropolitan Polis teşkilatı tarafından çok sıkı güvenlik önlemleri alındı.


Irak savaşının başlamasının üçüncü yıldönümü nedeniyle dünyanın Basra, Bağdat, New York, Madrid, Sydney, Tokyo, Toronto ve Dublin gibi diğer pek çok kentiyle aynı anda savaşı protesto eden İngilizler, askerlerin bir an önce Irak’tan çekilmesi yolunda talepler içeren pankartlar taşıdı ve sloganlar attı.


”Stop The War Coalition” (Savaşa Son Koalisyonu) ve İngiltere İslam Birliği tarafından organize edilen gösterinin sonunda konuşmalar yapılması bekleniyor.


Bazı savaş karşıtı milletvekilleri ve sendika başkanlarının da katıldığı Parlamento meydanından başlayan gösteriyle ilgili olarak konuşan ”Stop the War Coalition” yöneticilerinden Lindsey German, Irak’ta hukuk dışı savaşın yarattığı kaosun ancak barışçı yollarla sona erdirilebileceğine inandıklarını bildirdi.


Bu nedenle işgalci güçlerin tümünün ülke dışına çıkarılması gerektiğini belirten German, Irak halkının kendi siyasi geleceğine karar verme hakkına saygı duyulması gerektiğini sözlerine ekledi.

789210cookie-check100 bin ABD ve İngiltere’ye karşı yürüdü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.