100. duruşma yarın

Mahkeme, yarınki duruşmayla yaklaşık 7,5 ayda 100 duruşma yapmış olacak. Ağır ceza mahkemelerinde bir davada yılda 4 duruşma yapıldığı göz önünde bulundurulduğunda ”Ergenekon” davasında adeta 25 yıllık bir yargılama gerçekleştirilmiş sayılacak.

En uzun savunmayı avukat Kemal Kerinçsiz yaptı, Cumhuriyet savcıları iddianameyi 9 duruşmada okudu.

Duruşmalarda ”Ergenekon Şeması” açıklanmadı. Dava dosyasının delil klasörleri arasında bulunan ve mahkemenin isteği üzerine de Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından ”çok gizli” ibareli olarak gönderilen ”Ergenekon şeması” ve bilgi notları ile kitapçıklar üzerinde inceleme yapan mahkeme heyeti, çizelgedeki kimi kişilerin sosyo-ekonomik ve siyasi konumları, üzeri kapalı kişilerin saygınlıkları ve haklarının zedelenme olasılığı, belgelerin orijinal ve açık haliyle açıklanmamasının, yargılaması sürdürülen sanıkların savunmasına herhangi bir şekilde kısıtlama getirmeyeceğini dikkate alarak, bu belgelerin orijinal haliyle açıklanmamasına karar verdi.

İşkence yapıldığı belirtilen Tuncay Güney’in ses CD’si MİT’ten gelen CD’ler arasında çıktı. TBMM Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı ”Susurluk kazası” ile ilgili rapor da dava dosyasına geldi.

Devam eden soruşturmalar nedeniyle sanıkların sayısı artacağı için Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nin girişine spor salonu yapıldı. Spor salonunun içi duruşma salonu şeklinde düzenlenirken, 20 Temmuz 2009 tarihinde başlayacak ”Ergenekon” soruşturmasının 2. iddianamesi kapsamındaki yargılama burada yapılacak.

1206290cookie-check100. duruşma yarın

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.