’11 Eylül saldırısında ABD’nin payı var’

Maggie Gyllenhaal, 11 Eylül 2001’de ikiz kulelere yapılan saldırıdan sonraki New York’taki yaşam konulu “The Great New Wonderful” adlı filmin vizyona girmesinin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, bu saldırıdan ‘ABD’ninde bir şekilde sorumlu’ olduğunu söyledi.

Söylediklerine gelen tepkiler üzerine yaptığı yazılı açıklamada sanatçı, “11 Eylül olayı bir trajedidir. Elbette ben de her ABD’li gibi, orada ölenler ve yaralalanlar için müteessirim. Ancak, biz geride kalanların, ABD’nin dünyadaki rolü hakkında ciddi sorular soracak kadar cesaretli olması gerekir. Kendimize bu tür soruları sormaya cesaretimizin olmaması, 11 Eylül kurbanlarına ihanettir. Bireyler ya da bir ulus olarak bu sorunda, bilerek ya da bilmeyerek payımızın olup olmadığını sormakta fayda vardır” dedi

Gyllenhaal filmin gösterime girdiği Tribece film festivalinin ve ‘ikiz kuleler’in bulunduğu Manhattan’da oturuyor. Tribeca film festivali 11 Eylül olayından sonra Manhattan’ı canlandırmak nedeniyle, aralarında Robert De Niro’nun da bulunduğu bir grup sanatçı tarafından kuruldu. Gyllenhaal daha önce ‘MonaLisa Gülümseyişi’ filminde Julia Robert’la oynadı.

1104760cookie-check’11 Eylül saldırısında ABD’nin payı var’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.