’11 Eylül’cüler cennet’e gitmeyecek’

Hatemi, ’11 Eylül faciasında 2 günah işlendi. Biri masum insanların öldürülmesi diğeri de bunun İslam adına yapılması’ dedi. ‘Biz Müslümanlar bu mezalimi daha fazla kınamalıyız’ diyen Hatemi, ‘Terörizm ki, sivilleri öldürmeyi amaçlar, hangi ad ve unvan adı altında olursa olsun ahlaktan yoksundur. Ve kim ki bu ahlaki prensipten yoksunsa cennete gitmeyecektir’ diye konuştu.

SOYKIRIM İTİRAFI

Hatemi, Time dergisiyle yaptığı mülakatta ise, soykırımın Nazilerin suçu olduğuna inandığını belirterek, tarihi bir gerçek olan soykırımın suiistimal edilme olasılığı bulunduğunu söyledi.

Hatemi, ”Soykırım her ne olursa olsun, Filistinlilerin haklarını gaspetmek için bahane olmamalı” diye konuştu. Hatemi, halefi Mahmud Ahmedinecad’ın 6 milyon Yahudi’nin öldürüldüğünü reddetmesiyle ilgili olarak, kişisel düşüncesine göre soykırımın varlığını reddetmediğini de sözlerine ekledi.

1979’da İranlı öğrencilerin ABD’nin Tahran Büyükelçiliği’ni basarak 52 Amerikalıyı rehin tuttukları krizle ilgili olarak da Hatemi, krizden üzüntü duyduğunu, rehineler ve ailelerinin üzüntülerini paylaştığını kaydetti.

AÇIK GAZETE: 12 Eylülcüler de…

 

1136270cookie-check’11 Eylül’cüler cennet’e gitmeyecek’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.