12 ay için özel yetki istedi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, dün parlamentoya sunduğu bir yasa tasarısıyla 12 ay geçerli olacak özel yetkilerle donatılmayı istedi. Maduro, özel yetkilerle, “asalak burjuvazinin sorumlu olduğu ekonomik kriz ve yolsuzlukla mücadele edileceğini” söyledi.

Parlamentoda 3 saat süren bir konuşma yapan Maduro, kendisine verilecek özel yetkileri, “ölüm kalım meselesi” olarak tanımladı. Nicolas Maduro, “Yolsuzluk yayıldığı, tahrip edici kapitalist mantık devam ettiği sürece sosyalizme ulaşamayacağız” dedi.

Maduro, kanser nedeniyle hayatını kaybeden Hugo Chavez’in ardından mart ayında devlet başkanı seçilmişti. Maduro’nun istediği yetkilere kavuşabilmesi için tasarının parlamentodan üçte ikilik çoğunlukla, toplam 99 milletvekilinin oyuyla geçmesi gerekiyor. Ancak hükümet 98 oya sahip.

EKONOMİK KRİZİN PENÇESİNDE
Venezuela’da ekonomik kriz Maduro’nun göreve gelmesinden bu yana derinleşti. Enflasyon oranı yüzde 30’u aştı. Döviz ve yiyecek maddesi sıkıntısı çekiliyor. Maduro’nun selefi Chavez de sık sık parlamentodan özel yetkiler istemiş, zaman zaman da kanun gücünde kararnamelerle yasama organları engelini aşmıştı.

Muhalefet temsilcileri ise Maduro’yu eksik oyları tamamlayabilmek için bazı milletvekillerine baskı uygulamakla suçladı. Devlet başkanlığı seçiminde kaybeden muhalif lider Henrique Capriles, “Maduro tasarıyla gündem değiştirmeyi amaçlıyor” dedi.

1398430cookie-check12 ay için özel yetki istedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.