12 Eylül karşıtı gösteriye erteleme!

İstanbul Valisi Muammer Güler, 12 Eylül’ün 25. yıldönümü nedeniyle bazı sivil toplum kuruluşlarınca 11 Eylül Pazar günü Kadıköy’de gerçekleştirilmek istenen mitingi, ‘kamu düzeni yönünden yararlı olacağını düşünerek ertelediklerini’ bildirdi.


İstanbul Valisi Güler, ”12 Eylül ile ilgili Kadıköy’de yapılması planlanan mitingin ertelenmesine” ilişkin bir soru üzerine, ”Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na göre, valiliklerin bu tür toplantı ve gösteri yürüyüşleriyle ilgili talepleri değerlendirip gerektiğinde kamu düzenini ciddi surette tehlikeye düşürecek bir olayı veya ihtimali tespit ettiğinde erteleme yetkisi bulunduğunu” vurguladı. Güler, ”Biz de bu anlamda bu yetkiyi kullandık. Hadise bundan ibarettir” dedi.


Bu konuyla ilgili kamuoyunda çeşitli spekülasyonlar yapıldığını ifade eden Güler, şunları söyledi:


”İnternette bazı grupların bu toplantıyla ilgili birbirleriyle olan muhalefetleri, bir olay çıkması ihtimali ve bir de son günlerde yaşanan olayların tırmandırdığı bu boyutu da dikkate alarak, bu toplantının yapılmasına bir ertelemenin, kamu düzeni yönünden yararlı olacağını düşündüğümüz için böyle bir erteleme kararını aldık.”


İLGİLİ HABER: ’12 Eylül yargılansın!’ mitingine çağrı


İLGİLİ KÖŞE: Faruk Eskioğlu / AB muhalefeti ve 12 Eylül


İLGİLİ KİTAP: Asılmayıp beslenenler / Ertuğrul Mavioğlu…

1024330cookie-check12 Eylül karşıtı gösteriye erteleme!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.