12 Eylül darbesi 40. yılında eylem ve etkinliklerle protesto ediliyor

12 Eylül’ün yıl dönümü dolayısıyla illerde eylemler yapılıyor. Darbe düzeninin AKP eliyle sürdüğü belirtilen açıklamalarda demokrasi için mücadele çağrıları yapıldı.

12 Eylül darbesi 40. yıl dönümü dolayısıyla yurdun çeşitli yerlerinde yapılan eylem ve açıklamalarla protesto ediliyor. Darbe düzeninin bugün AKP eliyle sürdürüldüğü ifade edilen açıklamalarda demokrasi için mücadele çağrıları yapılıyor.

İstanbul’da siyasi parti, demokratik kurum ve kuruluşların 12 Eylül darbesinin yıl dönümü nedeniyle Taksim’de bulunan Kazancı Yokuşu’nda yapmak istediği açıklamaya polis izin vermedi. HDP Milletvekilleri Musa Piroğlu ve Tülay Hatimolulları’nın da katıldığı eyleme pandemi gerekçesiyle polis müdahale etti. Burada yapılan kısa açıklamada yasak kararı kınandı.

78’liler Girişimi Sözcüsü Celalettin Can “Emniyet, bize valilik ve kaymakamlığın kararını bildirdiler. Bu konuda genel bir yasak var. ‘Biz bunu engellemek zorundayız’ dediler. Pandemi gerekçesiyle yasaklandığı söyleniyor. Pandemi nedeniyle temel hak ve özgürlüklerimizin kullanılmasının koşulları da ortadan kalkıyor. Biz 20 yıldır açıklamalarımızı burada yaparız. İlk defa böyle bir şey ile karşı karşıya geldik. Temel hak ve özgürlüklerin ortadan kaldırılması insanların, temel hak ve özgürlükleri olmadan, toplum önünde konuşmadan, yaşamaya alıştırılması gibi bir durum söz konusu. Polisten de öte genel siyasi iktidarın bir problemidir. Bunu kınıyoruz, protesto ediyoruz. Pandemi koşullarında da siyasi mücadelenin gelişebileceği, siyasi iktidarında hazmetmesi gerektiğini burada duyuruyoruz” diye konuştu.

HABERİN DEVAMINI KAYNAĞI EVRENSEL’DEN OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ
https://www.evrensel.net/haber/413874/12-eylul-darbesi-40-yilinda-eylem-ve-etkinliklerle-protesto-ediliyor

2450060cookie-check12 Eylül darbesi 40. yılında eylem ve etkinliklerle protesto ediliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.