12 yılda 628 ton biber gazı ithal edildi

Kullanımına ilişkin tartışmalar sürerken bu gerçek CHP Milletvekili Umut Oran’ın soru önergesiyle ortaya çıktı.

Kendisi de geçtiğimiz yıl polisin biber gazına maruz kalan Oran, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, ne kadar biber gazı ve göz yaşartıcı gaz ithal edildiğini sordu. Oran, ‘ithalatı hangi firmalar yaptı ve kimlere sattı?’ sorusunu da yöneltti.

Bakan Yazıcı, yanıtında son 12 yılda bu malzemelere yönelik toplam 628 bin 668 kilo 15 gram ithalat gerçekleştiğini açıkladı. Bunun için ödenen paranın 21 milyon lirayı aştığını belirtti.

Umut Oran, Bakan Yazıcı’nın yanıtına ‘Bu ülkenin yurttaşlarına 12 yılda tam 628 ton biber gazı sıkılmış’ sözleriyle tepki gösterdi. Oran, ‘AKP döneminde hükümeti protesto eden her gruba gaz sıkmalarının nedeni anlaşıldı. Van’da canını malını kaybetmiş depremzedeye bile copunu, biber gazını kullanmaktan sakınmayan bir kolluk kuvvetini ve artık kırdığı potlarla halk kahramanı haline gelen İçişleri Bakanı’nı, Başbakanı bu ülke asla unutmayacak. Bu gazı kim ithal etti ve kimlere sattı, bir milletvekili niçin öğrenemez bunu. Ali Ekber ERTÜRK / Akşam

1349880cookie-check12 yılda 628 ton biber gazı ithal edildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.