125 Sterlin öde, hayatta kal!

İngiliz Havayolu British Airways kaza anında yapılması gerekenler üzerine uçuş dersleri vermeye başladı.

125 sterlin ödeyerek Gatewick- Roma esnasında yaşanan bir uçak kazasında nasıl hayatta kalabileceklerini öğreten British Airways, kaza esnasında emniyet ve güvenlik ile ilgili önemli püf noktalarını yolculara ders olarak veriyor.

Yapılan istatistiklere göre, uçağın kuyruk kısmında oturanlar yangın çıkması halinde sorun yaşıyor. Uçak havalanmadan önce yolcuların oturdukları sıranın, her iki çıkış kapısına kaç sıra uzaklıkta olduğunu saymaları tavsiye ediliyor. Kaza nedeniyle, uçağın içinin karanlık olabilmesi ihtimaline karşılık bu yöntemin işe yarayacağı söyleniyor.

Koridora yakın oturan yolcular için durumun daha kolay olduğu, cam kenarına oturanların ise çıkış kapılarına ulaşmak için daha fazla zaman harcadıkları belirtiliyor.

Kaza olduğunda gözlemlenen en belirgin sorunlardan biri de, insanların panik halindeyken emniyet kemerlerini çözmekte güçlük çekmeleri…

İngiliz Havayolu British Airways, uçak kazalarına karşı insanları bilinçlendirme ve hayatta kalma metotları üzerine özel dersler vererek havacılıkta yeni bir akım yarattı.

838690cookie-check125 Sterlin öde, hayatta kal!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.