13 il için kritik uyarı: Yoğun bakım yatağı yok, ağır tablo yakın!

Covid-19 pandemisinin zayıflatılamadığı ve yaygınlaşma eğiliminin arttığı birçok ilde yoğun bakım servislerinde boş yatak bulunamadığı belirtiliyor.

Dr. Ergün Demir ve Dr. Güray Kılıç, pandemi süresince Covid-19 hastalarına yoğun bakım servislerinde bakmayan özel hastanelerin ve sağlık kuruluşlarının kamulaştırılması ve Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda hizmet vermesi gerektiğini vurgulayarak “SGK, Covid-19 salgınında görevini yapmaktan kaçınamaz. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve Sağlık Bakanı sorumluluklarının gereğini yapmalıdır” dediler.

SGK GÖREVİNİ YAPSIN
İstanbul’a ek olarak Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Konya, Manisa, Ankara, Bursa, Batman, Elazığ, Malatya, Kayseri ve Sivas’ta da salgının hızla yayıldığını söyleyen doktorlar “Bu illerde Covid-19 hastalarının yoğun bakım servislerinde yer bulamadıkları haberleri hekimler tarafından yaygın olarak dile getirilmektedir” dediler.

Demir ve Kılıç, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a “Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) özel hastanelerin pandemi bakım hizmeti ödemelerini neden iptal etti?” diye sordu.

Hekimler “Önümüzdeki günlerde okulların açılması girişimi, mevsimsel grip dönemi ve havaların soğuması ile birlikte kronik hastalığı olanların da salgından etkilenmesi daha ağır tabloların ortaya çıkması yol açacaktır. Ayrıca büyük ameliyatlar ve acillere başvuru da göz önüne alındığında ciddi yoğun bakım yatağı ihtiyacının ortaya çıkacağını öngörmek zor değildir” dedi.

2446850cookie-check13 il için kritik uyarı: Yoğun bakım yatağı yok, ağır tablo yakın!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.