“14 Ağustos bizim için önemli, çünkü…”

Başbakan Yıldırım FETÖ darbe girişimine değindi “Ruhlarını 1 dolara satan müptezellere Türkiye’yi teslim etmeyeceğiz” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Yıldırım, muhalefetin Yenikapı mitingine katılımına vurgu yaparak “Bu uzlaşma zeminini koruyacağız” ifadesini kullandı. Yıldırım sosyal medyadaki 14 Ağustos iddialarına da değindi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.

Pazar günü Yenikapı’da yapılan Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne değinen Yıldırım, muhalefetin katılımına vurgu yaptı ve “Pazar günü Türkiye büyük bir uzlaşma kapısını aralamıştır. Bu uzlaşma zeminini koruyacağız” dedi.

“15 Temmuz gecesi Türkiye’yi karanlığa götürmek isteyenler başaramadılar, başaramayacaklar” ifadesini kullanan Başbakan, “Ruhlarını 1 dolara satan müptezellere Türkiye’yi teslim etmeyeceğiz” diye konuştu.

Sosyal medyada yer alan “14 Ağustos” iddialarına da değinen Yıldırım, şunları kaydetti: FETÖ terör örgütü 14 Ağustos’u bekleyin diyor. 14 Ağustos AK Parti’nin kuruluş yıldönümüdür. O gün hep beraber genel merkezimizde olacağız.

Yıldırım, darbe girişimi sonrası ekonomik alanda alınan önlemlere de değindi. Konut kredi faizlerini düşürmek için çalışma başlattıklarını ifade eden Başbakan, 15 bin sözleşmeli öğretmen ve 10 bin polis memuru alınacağını da hatırlattı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“7 Ağustos tarihi bir gündü, milattı. O muhteşem mitingle İstanbul’da Anadolu’nun her köşesiyle birlikteydik. Çanakkale ruhu Yenikapı’daydı. Hepimiz oradaydık, İstanbul kadar muhteşemdik. Dünyaya bir mesaj verdik. Pazar günü Türkiye büyük bir uzlaşma kapısını aralamıştır. Bu uzlaşma zeminini koruyacağız.

Bu mutabakat zeminini gözümüz gibi koruyacağız. Teröristbaşı da onu kan dökmeye azmettirenler de Türkiye’nin ihtişamını gördüler. Pensilvanya’daki terörist başı için delil, delil diyenler Türk milletinin talebini gördü. 5 milyon vatandaşımız darbecilere en gür sesiyle karşı çıktı. Er meydanında bir olduk, beraber olduk, birlikte Türkiye olduk.

“7 AĞUSTOS’TA YENİ BİR DESTAN YAZILDI”

Demokrasi ve hukuk için devlet olarak millet olarak hükümet ve muhalefet olarak hep oradaydık. CHP, MHP genel başkanıyla, Genelkurmay Başkanı ile hepimiz oradaydık. Aydınlarımız, sporcularımız, kanaat önderlerimiz oradaydı. Kadınımız, erkeğimiz, gencimiz, yaşlımız 79 milyon vatan evladı oradaydık. Türkiye düşmanlarının karşısındaydık. Şimdi daha güçlüyüz, daha kudretliyiz.

15 Temmuz’da darbeler defterini açmamak üzere kapattık. 7 Ağustos’ta insanımız demokrasi zaferinin mührünü Yenikapı’ya vurdu. 15 Temmuz gecesi demokrasi destanı yazanlar 7 Ağustos’ta yeni bir destan daha yazdı.

Dosta güven, düşmana korku veren duruşumuzu bir kez daha ortaya koyduk. Bütün vatandaşlarımız tek yürek oldu. Türkiye’yi otoriter göstermeye çalışanlar, Cumhurbaşkanımızı insafsızca eleştirenler bu tarihi tabloyu gördükten sonra bakalım ne diyecekler?

“DİN BEZİRGANI, HAYASIZ YALANCI”

Yenikapı’da söyledim, yine söylüyorum; o teröristbaşı Türkiye’ye gelecek hesap verecek. Türkiye’nin silahlarını Türk insanına doğrultan o adam hak ettiği cezayı alacak. Şehitlerimizin gazilerimizin hesabını soracağız. O din bezirganından, hayasız yalancıdan eli kanlı katilden hesap sorulacak. Cumhurbaşkanımıza, Meclis Başkanımıza, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’ye teşekkür ediyorum. Her düşünceden vatandaşıma bir kez daha teşekkür ediyorum.

O alçakça darbe girişimine karşı hep birlikte durduk. Bu demokrasi tarihinde bir ilktir. Halkın ve hakkın gücünün tankın gücünden daha büyük olduğunu 15 Temmuz gecesi bir kez daha gösterdik.

“OYUNLARI BOŞA ÇIKARACAĞIZ”

Bir yandan demokrasi nöbetine devam ederken bir yandan da hayat devam ediyor. Yoğun bir çalışma temposunu sürdürdük. 15 Temmuz’a göre daha fazla çalışmaya başladık, çalışacağız. Oyunları boşa çıkaracağız. Hem Meclis’te hem hükümet olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. CHP ve MHP genel başkanlarıyla görüşmeler yaptık. Kendilerini OHAL kapsamındaki KHK’larıyla ilgili bilgilendirdik. Avrupa’dan yükselen cılız kınama açıklamalarına vurgu yaptık. TOBB bünyesindeki 365 oda ve borsa başkanlarıyla bir araya geldik. Ekonomi dünyasının sorunlarını görüştük. Darbe girişiminin kalan izlerini yakından gördük.

Dostlarımızı artırıyoruz, artırmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız bugün Rusya’ya gidiyor. Birçok alanda kapsamlı görüşmeler yapılacak.

Ey aziz şehitlerimiz yolunuz yolumuzdur. Emanetinizi korumak bizim namus borcumuzdur. Bu vatan için canınızı verdiniz. Gövdelerinizi siper ettiniz. Allah şehadetlerinizi kabul etsin. Şehitlerimize söz veriyoruz, bu aziz vatanı kalleşlere çiğnetmeyeceğiz. Ruhlarını 1 dolara satan müptezellere Türkiye’yi teslim etmeyeceğiz.

15 Temmuz gecesi Türkiye’yi karanlığa götürmek isteyenler başaramadılar, başaramayacaklar. Hiçbir provokasyon kardeşliğimizi bozamayacaklar. Allah tuzaklarını başlarına çevirdi. O karanlık geceye teslim olmadıkları için bütün milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. Demokrasi için meydanlara koşanlar yenilmedi, asla yenilmeyecek.

“YARIN VİRGÜL KOYUYORUZ”

Paralel kaybetti, demokrasi ve hukuk kazandı. Birlikte başardık, birlikte destan yazdık. İhanetin hesabını soracağız. Yolumuza güvenle devam edeceğiz. Bugün demokrasi nöbetimizin 26. günü. Yarın demorkasi nöbetlerimize bir virgül koyuyoruz.

“NE KADAR DA YANILMIŞIZ”

Kahraman gençlerimize selamlarımızı gönderiyorum. Gençlerimiz haklarını helal etsin. Gençlerimize ‘apolitik, memleket sorunlarıyla ilgilenmiyorlar’ dedik. Ne kadar da yanılmışız. Karanlık geceyi aydınlatan o yiğitler gençlerdi. Karanlık geceyi ruhlarını tanklara siper ederek durdurdular.

“HAYAT NORMAL BİR ŞEKİLDE DEVAM ETTİ”

Hayat devam ediyordu, darbeciler kriz ve kaos bekliyordu ama avuçlarını yaladılar. Hevesleri kursaklarında kaldı. Türkiye’de istikrar ve hukukun üstünlüğü daha da pekişti. Eşsiz bir mutabakat sağlandı. Şimdi Türkiye ekonomisinin geleceği daha da parlak. Türkiye ve Türkiye ekonomisine güvenimiz tamdır. Darbe günü herkes panik olacak, kıtlık olacak diye propaganda yaptılar. Ama o gün hiçbir sıkıntı yaşanmadı, hayat normal bir şekilde devam etti.

Borsa tıkır tıkır çalıştı. Merkez Bankası piyasaya para bile sürmedi, ihtiyaç olmadı. Darbeden sonraki 10 günde 11 milyar doları Türk parasına çevirerek ekonomiye can verdiniz. Sağolun varolun değerli vatandaşlarım. Yenikapı mitingi yatırımcıya Türkiye’de güven ve istikrarın devam ettiğini gösterdi. Bütün kurlar sadce uçak krizinde gördüğü dalgalanmayı gördü. Dolar 3 liranın altına düştü, borsa yükselmeye devam ediyor.

Buradan öğretmen ve polis adaylarımıza bir müjde veriyorum. 15 bin sözleşmeli öğretmen alınacak. Ayrıca İçişleri Bakanlığımız 10 bin yeni polis alacak.

Ekonomi yönetimimiz yatırım ortamını iyileştirmek için yeni kararlar aldı. Yatırımcının önündeki engelleri bir bir kaldırıyoruz. Bireysel emeklilik sistemini otomatik hale getiriyoruz.  Bugün Plan Bütçe Komisyonu’na geliyor, önümüzdeki günlerde yasalaşacak. Böylece önümüzdeki yıllarda 90 milyar tasarruf sağlayacağımızı düşünüyoruz.

Kooperatifçilerin 640 lira tutarındaki borcunu 5 yıl vadeye yayıyoruz, icra takibini durduruyoruz. Afetlerden etkilenen çiftçilerin borçlarını da bir yıl erteliyoruz. Esnaf artık kredi alırken taşınabilir mallarını da teminat olarak gösterebilecek. Esnafımızın finansa erişimini de kolaylaştıracağız. Konut kredi fazilerini düşürmek için çalışma başlattık.

“14 AĞUSTOS’TA GENEL MERKEZDE OLACAĞIZ”

FETÖ terör örgütü 14 Ağustos’u bekleyin diyor. 14 Ağustos önemli, çünkü 14 Ağustos Türkiye’ye efsaneler yaşatan AK Parti’nin 15. kuruluş yıldönümüdür. Bu kuruluş gününü de AK Partililere yakışır şekilde anacağız. O gün hep beraber genel merkezimizde olacağız.”

1993870cookie-check“14 Ağustos bizim için önemli, çünkü…”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.