14 sivil toplum örgütünden Blair’e baskı

Aralarında Uluslararası Af Örgütünün de bulunduğu 14 sivil toplum örgütü Roma Konferansı öncesi İngiltere Başbakanı Tony Blair’e bir açık mektup göndererek, sivillerin korunması için acil ateşkes çağrısında bulunduğu açıklandı.


Af Örgütü, Oxfam, Save The Children ve İngiltere Müslüman Konseyinin de imzasını taşıyan açık mektupta, “Birleşik Krallık, acil ateşkeş çağrısında bulunmayarak, sivillerin korunmasına katkıda bulunmak yerine onların hayatlarını tehlikeye atmaktadır” ifadesi yer alıyor. 


İngiliz hükümetinin İsrail’e bugüne kadar ateşkes çağrısında bulunmamasının kınandığı mektupta, Roma’daki konferansta İngiliz hükümetinin acil ateşkes çağrıları lehine ağırlığını koyması istendi.  Mektupta, bunun dışındaki bir tavrın, İngiltere’nin bu çatışmada sivillerin korunmasına katkıda bulunma sorumluluğundan kaçması olarak algılanacağı vurgulandı.
 İsrail-Lübnan çatışması konusunda ateşkese açıkça karşı olduğunu açıklayan ABD ile aynı çizgide yer alan ve Lübnan’da acil ateşkes çağrısında bulunmayan Blair, ülkesinde giderek daha çok eleştiri oklarına hedef oluyor.


 


 

793010cookie-check14 sivil toplum örgütünden Blair’e baskı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.