15-16 Haziran yürüyüşü başladı

Çelebi ve diğer yöneticilerin, Perşembe Pazarı’ndan başlattığı yürüyüşe, bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin yöneticileri de katıldı. 


”İnadına sendika, inadına DİSK” yazılı önlükler giyen ve çeşitli dövizler taşıyan grup, sloganlar atarak Atatürk Bulvarı’ndan geçip Hürriyet Caddesi’ndeki Merkez Bankası’nın önüne geldi. 


Süleyman Çelebi, burada yaptığı konuşmada, 15-16 Haziran olayının 35. yılında, Türkiye’deki sendikal hak ve özgürlükler başta olmak üzere özelleştirmeler ve sosyal güvenlik sisteminde yapılması düşünülen değişiklikler konusundaki taleplerini dile getireceklerini söyledi. 


Türkiye’de çalışanların sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atıldığını savunan Çelebi, şunları kaydetti: 


”Bu yürüyüş AK Parti iktidarının uygulamalarına karşı bir yürüyüştür. Bu yürüyüş sendikal hak ve özgürlükler, emeklilerin gasp edilen hakları, çöp tenekelerinden ekmek toplayan insanlar için ev kadınlarının karşı karşıya kaldığı güçlüklere karşı yapılıyor.”


Çelebi, ”Bu yaz daha sıcak geçecek. Alanlarda birlikte olacağız. Bu ülkede yalnız sermayenin, sanayicinin yanında olan ve ABD’nin önünde diz çöken anlayışa karşı mücadele bizim boynumuzun borcu. Son 6 ayda on binlerce insan işinden oldu. Buna rağmen Hükümet (Türkiye büyüyor) diyor. Türkiye büyümüyor, istihdam küçülüyor. (Türkiye büyüyor) diyen Sayın Başbakan’ı pazara davet ediyoruz. Her kapanan işyerine, ulusal değerlerimize sahip çıkacağız, koruyacağız” dedi.



 

1021950cookie-check15-16 Haziran yürüyüşü başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.