15-16 Haziran yürüyüşü sone erdi

İzmit’ten başlattıkları yürüyüşü Kartal Meydanı’nda noktalayan gruba, KESK Genel Başkanı Sami Evren, çeşitli sendikalar, siyasi parti temsilcileri ve DİSK üyesi işçiler destek verdi. 


Yürüyüş sonunda işçilere hitaben bir konuşma yapan DİSK Genel Başkanı Çelebi, Türkiye’de sendikal hak ve özgürlükler önünde sorunlar bulunduğunu belirterek, 35 yıl önce de aynı sorunları yaşayan DİSK’i yok etmek isteyenlerin başarılı olamayacaklarını kaydetti.


Türkiye’nin, bu yıl ILO’nun açıkladığı işçi hakları açısından çekinceli ülkeler arasına girdiğini ifade eden Çelebi, ”Yıllarca iktidarlar, sendikal hareketin önündeki engelleri kaldıracaklarını söylediler. Ancak, halen 12 Eylül’ün tarif ettiği sendikal mevzuat yasalarda devam ediyor. Biz, yıllarca işsizliğin, yoksulluğun önlenmesi, sigortasız-sendikasız çalışmanın, kayıt dışı ekonomi ve istihdamın engellenmesi, yolsuzlukların, Eğitim-Sen ve benzeri sendikaların kapatılmaması için yürüdük” diye konuştu. 


DİSK’in, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen toplumsal muhalefet görevini sürdüreceğini vurgulayan Çelebi, ”DİSK olarak laik, demokratik, hukuk devletini sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz” dedi.


 

1022070cookie-check15-16 Haziran yürüyüşü sone erdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.