150 işçi 20 km yürüdü

Kartepe ilçesi Arslanbey beldesi organize sanayi bölgesindeki Tezcan Galvanizli Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret A.Ş. çalışanları, işverenin “işçi çıkaracağını” bildirmesi üzerine servislere binmeyerek Arslanbey beldesinden İzmit’e yürüdüler.


Yürüyüşe, DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Sekreteri Selçuk Göktaş, sendikanın Kocaeli şubesi başkanı Hami Baltacı ve şube yöneticileri de katıldı.


D-100 karayolunun tek şeridini kullanarak yürüyen işçiler, Yahya Kaptan mahallesi mevkiinde el ele tutuşup yolu kapatarak yürüyüşlerini sürdürdüler.


Yola barikat kuran polis, işçilere “yolun açılması” yönünde uyarıda bulundu. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü Kerim Taş, sendika yöneticilerine “yürüyüşe ancak yolun açılması durumunda izin verebileceklerini” bildirdi.


Bunun üzerine işçiler, yolun tek şeridini kullanarak bir süre daha yürüdüler. Daha sonra Kandıra kavşağından kent merkezine giden yan yola girmeyerek yürüyüşlerini D-100 karayolundan sürdürmek isteyen işçilere polis izin vermedi.


İşçiler, yolda oturma eylemi başlatırlarken, çevik kuvvet polisleri ise gaz maskelerini takarak işçilerin çevresini sardılar.


Daha sonra Sabri Yalım Parkı önüne gelen işçilere hitap eden Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Sekreteri Selçuk Göktaş, “ekonomik krizin bahane edilerek işçi çıkarılmasının önlenmesi gerektiğini” söyledi.


Göktaş, örgütlü oldukları ve toplu iş sözleşme görüşmeleri süren Tezcan Galvaniz’de işçi çıkarılmalara “dur” denilmesini, konuya Kocaeli Valiliği’nin duyarlılık göstermesini istediklerini kaydetti.

1071720cookie-check150 işçi 20 km yürüdü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.