160 Iraklı’nın katili keskin nişancı, kitabını da yazdı…

Chris Kyle adlı keskin nişancı asker, PENTAGON tarafından 2 Gümüş ve 5 Bronz madalya ile ödüllendirilip emekliye ayrıldı. Keskin nişancı Kyle ise yaptıklarını büyük bir onur duyarak yazdığı bir hatıra kitabında topladı. Kitap önümüzdeki günlerde yayıma çıkacak.

Irak’ın Feluja ve Sadr kentlerinde 2004 ve 2005 yıllarında görev yapan keskin nişancı .338 kalibrelik Lapua Magnum tüfeğini alıp tek başına pusuya yatıyordu. Toplam 160 sivili sokakta, meydanda, arabanın içinde, evinin balkonunda demeden vuran Kyle, ¨Onlar düşmandı ve bizim askerleri öldürmesinler diye onlardan önce ben davranıp öldürüyordum¨ diye hatıralarında yazdı. ¨İlk adamı vurduktan sonrası kolay, arkası hemen geliyor, hatta kolaylaşıyor¨ diye yazan eski nişancı asker Kyle, ¨O günlerde sokağa çıkan herkes bizim için tehlikeliydi, vurulması gerekiyordu, yaptığım iş buydu¨ diye yazdı.

Kyle için Iraklı Sünnî direnişçiler Irak’ın Şeytanı diye lakap kullanıyor ve onu yakalamaya çalışıyorlardı. Evli ve iki çocuklu olan 37 yaşındaki Kyle’ın başına 80 bin Dolar ödül koyan Iraklı direnişçiler ise Deniz Piyadesi tarafından korunan özel nişancıyı ele geçirememişti.

1534730cookie-check160 Iraklı’nın katili keskin nişancı, kitabını da yazdı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.