17 Aralık savcısı: Yargılanacaklar

Bir yıl sonra yargılanacaklar

Önce dosyadan alındı, sonra yeri değişti. Bir dönem görev aldığı adliye koridorlarında hakimlerle sohbet ederken görmek mümkünse de Çağlayan’da eski gücünden uzak dolaşıyor. Ama gelecekten beklentisi büyük. Neden mi? Savcı Kara, geçen hafta sürpriz sayılabilecek isimlerle konuştu.Seslendiklerinden ikisi gazeteci, biri hukukçu. Kara, adliyenin ortasında öyle sözler söyledi ki dinleyenler kulaklarına inanamadı. AKP’nin Cemaat’in savcı ve hakimlerine operasyon yapacağı tezine karşı ”Öyle değil, göreceksiniz haklı çıkacağız, bir sene sonra tablo tamamen değişecek, onlar yargılanacaklar, o zaman görüşelim” diyecek kadar kendinden emindi. Erdoğan’ın ortaya çıkan ses kayıtlarıyla ilgili sözlerini ”Montaj diyorlar, dublaj diyorlar ama gerçekleri örtemeyecekler” ifadeleriyle yanıtladı. Bzı kayıtların yasadışı olduğu hatırlatılınca ”Çoğu yasal, bazıları değil ama içerikleri çok vahim, bu nedenle usule takılmamak lazım”şeklinde şaşırtıcı sözler söyledi.

CHP-MHP ittifakı

Kara ”Şu an kuvvetler ayrılığı fiilen bitmiştir, bu durumun aynısı Adnan Menderes döneminde mevcuttu” benzetmesiyle AKP’yi eleştirirken, yolsuzlukları soruşturmak için AKP’nin iktidardan düşmesi, CHP-MHP’nin ittifak yapması gerektiğini savundu. Buna yanaşmayan tabana ise ”Ah şu CHP ve MHP tabanı!” diye gönderme yaptı. Yerel seçimlerin AKP’nin erimesi için bir fırsat olduğunu, sonraki adımda iktidardan düşeceklerini anlattı.

Ve son sözü ”yargılanacaklar” oldu. İnsan bir savcının adliyede AKP’ye bu kadar net tavır almasına şaşırmıyor değil. Hele o savcı hükümet karşıtı yüzlerce ismi adı sadece bir notta geçiyor diye içeri atmışsa. ”Hukuk” diyen hakim ve savcıların tasfiyesini ellerini ovuşturarak izlemişse. Ne diyelim… Ey Cemaat sen nelere kadirsin! BARIŞ TERKOĞLU – Karşı

1413170cookie-check17 Aralık savcısı: Yargılanacaklar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.