’17 Aralık’ta asıl amaç farklı…’

Almanya’nın Köln kentinde, Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Federasyonu’nun düzenlediği toplatıda konuşan Feyzioğlu, AK Parti – cemaat koalisyonunun, Türkiye’yi 12 yıl yönettiğini söyledi.

İlişkisinin kırılma noktalarını, ‘İlker Başbuğ’un tutuklanması, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın sorguya çağrılması, Başbakan’ın Ortadoğu’da mezhepçi bir politika izlemesi, dershanelerin kapatılması kararı ve 17 Aralık operasyonu’ olarak tanımlayan Feyzioğlu, 17 Aralık operasyonuna ilişkin olarak şunları söyledi:

“17 Aralık’ta düğmeye basılmasının nedeni yolsuzlukla mücadele değildir. Düğmeye basılmasının sebebi iktidarın AKP kanadını silkelemektir.

Dolayısıyla amacı yolsuzlukla mücadele olmayan bir soruşturmanın, Türkiye’deki bütün yolsuzlukların üzerine samimiyetle gittiğini kabul etmiyorum. Seçtiği yolsuzlukların üzerine gidiyor.

Yolsuzlukla mücadele için bağımsız yargı gerekli. O düğmeye samimiyetle basılmasını ve sonucunun samimiyetle getirilmesini talep ediyorsak tarafsız, bağımsız, adil, etkin yargıya ihtiyacımız var.

Bana yolsuzluk soruşturmasını yürütenleri kahraman gibi göstermeye kalkmayın. Çünkü o kahramanlaştırdığınız kişiler sahte delillerle Engin Alan’ı şu anda zindanlarda tutanlar. İlker Başbuğ’u zindana atanlar. Kuddusi Okkır’ın ölümünden sorumlu olanlar. Yarbay Ali Tatar’ın intiharından sorumlu olanlar…”

Feyzioğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

— Hükümet diyor ki, ‘Çok safmışız. Paralel devlet yargıyı ele geçirmiş, emniyeti ele geçirmiş. Mücadele etmemiz lazım.’ Saflık orada değil. Saflık, yarattıkları canavarın silahını kendilerine doğrultacağını düşünememede.

— Her iktidar doğası gereği bir muhalefete ihtiyaç duyar. Muhalefet dışarıda yoksa içinden bulur çıkartır… Dışarıdaki muhalefetin etkin olmadığını ben söylemiyorum. Haziran ayında sokaklara inen 2,5 milyon kişi söylüyor.

— TBB olarak, Almanya’da 8’i Türk 10 kişiyi öldüren Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü (NSU) davasında bir avukatı gözlemci olarak görevlendireceğiz. Alman hükümetine, ‘Biz TBB olarak davayı gözlüyoruz’ diyeceğiz. Acımasızca öldürülmüş Türklerin arkasında Türkler yok. Türkiye de yok, kimse yok.

1412380cookie-check’17 Aralık’ta asıl amaç farklı…’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.