‘184’ü gördüğümde oylama başlatacağım’

Arınç, NTV’de yayınlanan Can Dündar’ın “Neden” isimli programına katıldı. Arınç, “376 sayısı, konuyu bilmeyenler tarafından öylesine tartışılıyor ki bilgi kirlenmesi var” dedi.
Bu iddianın bugüne kadar hiçbir siyasetçi tarafından ortaya atılmadığını ifade eden Arınç, şöyle devam etti: “Anayasanın 96’ncı maddesi ‘başkaca bir hüküm yoksa TBMM, üye tam sayısının üçte biriyle toplanır’ diyor. Bundan önce 3 cumhurbaşkanı seçiminde Meclis Başkanlık kürsüsünde oturanlar, toplantı yeter sayısını görmüş, cumhurbaşkanı seçme gündemine doğrudan geçmiş; herhangi bir tepkiyle karşılaşmamış.”


Anayasadaki hükmün 376 konusundaki iddiaları reddettiğini ifade eden Arınç, “İçtüzükte böyle bir uygulama yok. 184’ü gördüğüm anda yoklama yapmadan gündeme geçeceğim ve oylamayı başlatacağım” diye konuştu.


”BAŞVURUYU REDDETMESİ, YÜZDE 100’DÜR”


Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu’nun “Toplanır, karar veririz” şeklindeki açıklamalarının bazıları tarafından “Mal bulmuş mağribi gibi” algılandığını ifade eden Arınç, “Anayasa Mahkemesi bunu şekil ve esas bakımından inceler, reddeder veya kabul eder. Bana göre böyle bir başvuruyu reddetmesi yüzde 100’dür. Öyle bir karar çıkacaktır ki ‘Türkiye’de iyi ki Anayasa Mahkemesi var’ diyeceğiz” dedi.

1041020cookie-check‘184’ü gördüğümde oylama başlatacağım’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.