19 Mayıs Londra’da da kutlandı

19 Mayıs Pazar günü saat 14.00 de başlayan şenliğe vatandaşlar Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle katıldı… İstiklal Marşı ve saygı duruşu sonrasında yapılan konuşmalarda 19 Mayıs’ın anlamı ve öneminin yaşanan bu günlerde daha önem kazandığı öne sürüldü…

Konuşmalarda şöyle denildi:

“Türkiye Cumhuriyet’inin artık tabelalardan bile kaldırılmak istendiği bu günlerde yeniden bir 19 Mayıs sürecine girmiş bulunuyoruz. Tarih tıpkı 1919 larda olduğu gibi tekkerrür etmekte, emperyalistler ve onların içimizdeki eş başkanları sevr haritası yerine, bu kez de Büyük Orta Doğu Projesi haritası ile Türkiyemizi parçalamayı amaçlamaktadırlar. Barış ve demokrasi yalanı altında ülkemize bölünme, halkımıza da yeni orta çağ karanlığında kölelik dayatılmaktadır.

Bundan tam 94 yıl önce büyük devrimci önderimiz Mustafa Kemal Atatürk kurtuluş hareketini başlatmak için 19 Mayıs’ta Samsuna çıkmış ve tüm milli güçleri birleştirerek dünya tarihinde emperyalizme karşı kazanılan ilk kurtuluş savaşını vermiştir.

Kuvayi milliye hareketi bügün yeniden canlanmış halkımız uyanmaya başlamıştır. Silivri duvarları sallanmakta,yurtseverlere ömür boyu hapis isteyen mütalalar çiğnenmekte, emperyalizm ve bölücülüğün akilleri Anadolunun her yerinden kovulmaktadır. Gün, yeniden ve daha kararlı bir şekilde Mustafa Kemal’de birleşme, gün samsuna yeniden çıkma günüdür. Anadolu halkını birleştirenler yeniden kazanacak, bölücüler, emperyalizmle işbirliği yapanlar, yine kaybedeceklerdir.

Bu 19 Mayıs’ta Samsun’a bir köprü de Londra dan kurup, ülkemizin bağımsızlık ve özgürlük yolunda ki mücadelesine birlik ve beraberlik içerisinde omuz veriyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor bayramımızı, halkımızla birlikte, Newington Green Parkında konuşmalar,marşlar şiirler, memleket havaları, halaylar, horonlar ve çoşkuyla sallayacağımız Türk bayrakları ve Mustafa Kemal posterleri ile kutluyoruz.

Atatürk’te Birleştik
Yaşasın Tam Bağımsız ve Çağdaş Türkiye”

847980cookie-check19 Mayıs Londra’da da kutlandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.