2.500 Dolar katliam parası dağıtılmış

Katliam soruşturması şimdi bu yönde derinleşiyor.

Irak’ta geçtiğimiz Kasım ayında, Amerikan Deniz Piyadelerince 24 sivilin katledilmesinden sonra, komutan emriyle, “kelle başına” 2500 Dolar sus payı dağıtıldığı belirlendi.

Haberin NPR Radyo İstasyonu tarafından geçilmesi ardından, Pentagon bir başka skandal içinde kaldı. 3.Deniz Piyade Tugayı’ndan bir komutanın emriyle ölenlerin yakınlarına dağıtılan paranın kaynağı, bu üstü örtülü tazminat ödeme girişiminin nerden güç ve destek aldığı, katliamı soruşturan komisyonun yeni gündem maddesi oldu.

Yasal dayanağı bulunmayan bu para dağıtımının yanı sıra, öte yandan, kimliği henüz açıklanmamış üst rütbeli bir subayın olayın hemen ardından bölgeye giderek kimi kanıtları değiştirmeye çalıştığı savları ise dikkati çekti.

Katliam haberi Pentagon tarafından geçen hafta sonu doğrulanırken, Washington’dan beklenmekte olan açıklamalar henüz gelmedi. Soruşturmanın geçen Cuma gece yarısı sonlanmasından bu yana, başka bilgiler de sızmaya devam ediyordu. Kasım ayında bir Amerikan piyadesinin mayın patlaması sonucu yaşamını yitirmesiyle, askerler evleri basıp çoluk çocuk demeksizin 24 sivili öldürmüşlerdi.

Öte yandan, Irak Başbakanı Nouri Al-Maliki, Amerikan askerlerinin bir kusur gibi gösterip özür diledikleri katliamın gerçek sorumluları cezalanana kadar işin peşini bırakmayacaklarını açıkladı. Irak Başbakanı Retuer Ajansı’na, Amerikan askeri makamlarının soruşturmalarına bırakılmayacak kadar ciddi bir sorunla karşı karşıya kalındığını söyledi. Başbakan, katliamı araştırma talimatı verdiğini bildirdi.

Katliamın ABD kamuoyunda henüz sessizlikle karşılanmasına rağmen, Demokrat muhalif senatörlerden tek tük sesler çıktığı gözlendi. Pensilvanya Senatörü John Murtha, Pentagon’un meseleyi hasıraltı etmeye kalkıştığına dikkati çekti ve bu cesareti Bush yönetiminden aldığını söyledi.

1129530cookie-check2.500 Dolar katliam parası dağıtılmış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.