2. Aktüel Fotoğraf Yarışması Gazeteci Ender’i unutmadı

Aktüel Fotoğraf tarafından düzenlenen yarışmanın teması “insan ve sevgi” olmasına karşın serbest çalışmaların da kabul edileceği belirtildi. Profesyonel ve amatör bütün fotoğrafcılara açık olacak yarışmaya 18 Mayıs’a kadar eser gönderilebilecek. Yarışma soruçları 22 Mayıs’ta Londra Palace’da açıklanacak.

Aktuel Fotoğraf’ın sahibi ve yarışmanın organizatörü Hüseyin Demirci yarışmanın amacını “Profesyonel ve amatör tüm Fotoğraf sanatçılarının çalışmalarını desteklemek, son eserlerini bir arada sergilemek, sanat ortamımıza seviye ve canlılık kazandırmak ve buna bağlı olarak da fotoğraf sanatının yaygınlaşmasını sağlamak, gerektiğinde uluslararası platformlarda temsil edilecek nitelikte fotoğraf sergileri oluşturmak” diye açıklandı.

Demirci, başvuruda bulunan fotoğrafların 10 kişilik jüri tarafından değerlendirileceğini belirterek, “Günümüzde fotoğraf teknolojisindeki gelişim nedeniyle fotoğraf çekmek hem kolaylaştı hem de yaygınlaştı. Bu kolaylık fotoğrafta kirliliği de beraberinde getirdi. Fotoğraf çekiminde kalitenin artması, bu sanatı yaygınlaştıracak ve daha özenle fotoğraf çekilmesini sağlayacaktır. 2. Aktüel Fotoğraf Yarışması ile kurumsallaşma yolunda bir adım daha atmış oluyoruz” dedi.

Gazeteci Ender Erturan

Gazeteci Faruk Eskioğlu da Aktüel Fotoğraf Yarışması’nı “Toplumsal yararlar gözetilerek yapılan iyi şeylerden” diye niteleyerek, “Yarışmanın organizatörü Hüseyin Demirci’nin görevi başında yaşamını yitiren ve toplumda ilk basın şehidimiz olan Ender Erturan adına da ödül koyması çok ince ve yerinde bir düşünüş. Aktüel Fotoğraf’a teşekkür ediyoruz. Sevgili Ender iyi bir gazeteci ve iyi bir fotoğrafçıydı. 1996’da Hürriyet Haber Sorumlusu olarak haber için gittiği Manchester’den dönerken kendi uçağı ile kaza yapıp yaşamını yitirdiğinde, uçaktan kırık fotoğraf makinesi de çıkmıştı… Şimdi dostumuz Ender Erturan, Aktüel Fotoğraf Yarışması ile bir kez daha yâd edilmiş olacak…” diye konuştu.

KATILIM ŞARTLARI
● Yarışma; Seçici Kurul Üyeleri ile birinci derece yakınlıkları dışında, tüm sanatçılara açıktır.
● Fotoğraflar, sayısal ortama kayıtlı olarak gönderilecektir.
● Yarışmaya her kategoride en fazla üç eser gönderilebilir.
● Katılımcı daha önceden herhangi bir yarışmada ödül almamış ya da sergilenmemiş eserleriyle katılabilir.
● Yarışmaya gönderilen eserler, bir CD/DVD’de, uzun kenarı en fazla 100 cm, kısa kenarı 70 cm geçmeyecek şekilde 300 dpi çözünürlükte ve JPEG formatında kayıtlı olarak gönderilecektir.
● Her fotoğrafa isim verilerek fotoğrafın nerede ve ne zaman çekildiği CD/DVD’deki dosyada belirtilmelidir.
● Katılımcılar formları eksiksiz olarak doldurup imzalayarak göndereceklerdir.
● Yarışmaya eser verecek olan sanatçılar, kendi anlatım biçimlerine uygun her türlü yaklaşımı/yorumu kullanmakta serbesttirler.
● Katılımcı yarışmaya gönderdiği eser/eserlerin kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerini aldığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Eseri ödül alan veya sergilenmeye değer bulunan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanlardan bu yarışma ile elde ettikleri ödül, ünvan ve her türlü kazanımları geri alınır.
● Ayrıntılı bilgi ve eser gönderme iletitişim bilgileri: Aktuel Photography, 557 Green Lanes Haringey N8 0RL. [email protected], 020 8342 9552 ya da 07853 008 590

FOTOĞRAF: Aktuel Fotoğraf’ın sahibi ve yarışmanın organizatörü Hüseyin Demirci

847240cookie-check2. Aktüel Fotoğraf Yarışması Gazeteci Ender’i unutmadı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.