“2. Kıbrıs Türk Kültür Sanat Festivali” 23 Haziran Pazar günü

İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin oluşturduğu köklü dernek ve kuruluşların bir araya gelerek organize ettiği “2. Kıbrıs Türk Kültür Sanat Festivali” 23 Haziran Pazar günü Londra’da gerçekleşecek.

İngiltere’de yaşayan çocuklara ve gençlere Kıbrıs Türk kültürü­nün ve sanatının tanıtılmasını ve yaşatılmasını amaçlayan festival, 23 Haziran Pazar günü 12.00-19.00 saatleri arasında Lee Valley Athletics Centre’de yer alacak.

İngiltere Kıbrıs Türk Vakfı tarafından yapılan açıklamaya göre, bir yandan eğlenirken bir yandan da Kıbrıs Türk kültürüne sahip çıkılacak festival için geri sayım başladı.Kıbrıslı Sanatçı ve Türk Pop Müziğinin sevilen ismi Ziynet Sali’nin sahne alacağı festivalde Londra’nın sevilen isimleri Kıbrıs Dörtlüsü, Kelebekler, Major Band, genç yetenekler Mehmet Raif, Ata Kaya, Şifa Abdullah ve yükselen yıldız konuk sanatçı Serel Yereli şarkılarıyla katılacağı festivalde, Osman Balıkçıoğlu ile Ayhan Salih Korel’in eğlenceli parodileri ile konuklara keyifli anlar yaşatacak.

Girne Genç Sanatseverler Derneği (Gençsad)’dan bir ekip de festivalde Kıbrıs Türk halk dansların­dan örnekler sunacak. Festivalde ayrıca el sanatları, Kıbrıslı Türk yazarların ve şairle­rin kitapları, Kıbrıs’a özgü yiyecek ve içecekler, eski çocuk oyunları da sergilenip satışa sunulacak.

23 Haziran’da gerçekleşecek olan festivale Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’ne üye olan birçok inşaat şirketlerin, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası ve Kıbrıs Türk Otelciler Birliği’nin de katılacağını bildirdi.

2. Kıbrıs Türk Kül­tür Sanat Festivali’nin yapılacağı 61 Meridian Way, Londra, N9 0AR adresindeki Lee Valley Athletic Centre’e giriş ve otoparkın ücretsiz olacağını da açıklandı.

2306760cookie-check“2. Kıbrıs Türk Kültür Sanat Festivali” 23 Haziran Pazar günü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.