’20 Mart 20’de Savaşa Dur De!’

Taksim Hill Oteli’nde düzenlenen basın toplantısında, kampanyaya destek veren sendika ve meslek odaları adına ortak açıklamayı TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı okudu.


Açıklamada, “ABD’nin Orta Doğu’dan çekilmesi, Irak’ta süren işgalin son bulması, savaşın ve ölümlerin durdurulması için Türkiye’de ve dünyadaki savaş ve işgal karşıtlarıyla birlikte, bugünden başlayarak ’20 Mart 20’de Savaşa Dur De, Bir Ses Ver, Bir Işık Yak’ etkinliğiyle son bulacak bir kampanya başlatıyoruz” denildi.


Kampanya kapsamında, Irak’ta ölen 1 milyona yakın insan için Türkiye çapında bin toplantıda savaşın ve işgalin kirli yüzünün 1 milyon kişiye anlatılacağı ifade edilen açıklamada, toplumun her kesimi “www.savasadur.de” adlı internet adresinden gerçekleştirilecek e-mitinge destek vermeye davet edildi.


Kampanya sloganının, “20 Mart 20’de Savaşa Dur De, Irak’a ilk Bomba 20 Mart’ta Saat 20.00’de Atıldı, Tam O Gün ve O Saatte İşgale ve Savaşa Dur De! Bir Işık Yak! Bir Ses Ver!” olduğu da belirtildi.


Toplantıya, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Süleyman Çelebi, KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ile kampanyaya destek veren kuruluşların başkanları katıldı.

1039100cookie-check’20 Mart 20’de Savaşa Dur De!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.