200 Filistinli serbest bırakıldı

Oylamada, serbest bırakılmalara karşı olan hükümet ortağı Şas'ın 4 bakanı ile birlikte, İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in Kadima partisinden ve gelecek ay yapılacak parti seçimlerinde başkan adaylarından Ulaştırma Bakanı Şaul Mofaz "hayır" oyu kullandı. 

İsrail Başbakanlığı, bir açıklama yaparak, "Bu, Filistin Yönetimi içinde ılımlıları ve barış sürecini güçlendirmeye yönelik güven artırıcı bir önlem ve jest" ifadesini kullandı. 

Kabinenin onayından sonra bir özel bakanlık komisyonu, serbest bırakılacakların isimlerini belirleyecek. Serbest bırakılmalar için muhtemel tarihin 25 Ağustos Pazartesi olacağı da söyleniyor. Serbest bırakılmaların özellikle ramazan ayı öncesine gelmesi planlandı. 

İsrail Başbakan Yardımcısı, Sanayi ve Ticaret Bakanı ve aynı zamanda, sağ eğilimli Şas partisi Başkanı Eliyahu Yişai ise Filistinlilere jest olarak "yüzlerce katilin salınmasının", sadece kaçırılan İsrailli asker Gilad Şalit'in serbest bırakılması çabalarına zarar vereceğini savundu. 

Yişai, kabine toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, jestlerin hep İsrail tarafından yapıldığını; hep tek taraftan geldiğini ve istenilen sonucu da vermediğini ifade etti.  

1176810cookie-check200 Filistinli serbest bırakıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.