2007 Pulitzer Ödülleri dağıtıldı

Wall Street Journal, yatırımcılara yönelik hisse senetleri tercihleriyle ilgili skandala dair araştırmasıyla kamusal hizmet ödülünü aldı.

Batı Şeria’daki yerleşim biriminden zorla tahliye edilen İsrailli bir kadını görüntüleyen Associated Press’ten Oded Balilty, özgün fotoğraf dalında ödüle layık görülürken, ”The Oregonian”, Oregon Dağları’ndaki kayıp aile haberiyle son dakika haber ödülünü aldı.
Los Angeles Times’dan Kenneth R. Weiss, Usha Lee McFarling ve Rick Loomas, zarar gören okyanuslarla ilgili haberleriyle, bilgilendirici haber, The Miami Herald’dan Debbie Cenziper, yerel haber dallarında ödül aldılar.

Araştırmacı gazetecilik dalında ise ödül, bir ABD eyaletindeki 2 yıllık üniversite sisteminde yolsuzluğa dair haberiyle The Birmingham News’den Brett Blackledge’e verildi.

Tarih dalında ”Basın, İnsan Hakları Mücadelesi ve Bir Ulusun Uyanışı” ile Gene Roberts ve Hank Klibanoff, kurgu dalında ”Yol” ile Cormac McCarthy ödüle layık görüldü.

”The Daily News of New York” başmakale, David Lindsay-Abaire drama, ”The Wall Street Journal” çalışanları uluslararası habercilik, Ornette Coleman müzik, Lawrence Wright da düzyazı dallarında ödül aldılar.

FOTOĞRAF: Oded Balilty’in ödüllü İsrailli kadının direnişi fotoğrafı

 

1149730cookie-check2007 Pulitzer Ödülleri dağıtıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.