2008 için zirvedeki 8 iflasın ipuçları

ev sahiplerinin gözönüne alacağı   bir seçenek olacak. Fakat hala evlerini kurtarabilecekler. Sadece Kaliforniya’nın güney taraflarında, DataQuick Bilgi Sistemleri  araştırması – geçen yılın aynı peryodu süresince 753 ten –  6 ülkede bankaların  5803 eve yeniden sahip olduklarını   gösterir.


Bu, mesleğim için süratli bir gelişme olurken, bu beklenmedik düşüş,  baştan başa ülkemizde  binlerce aile için şiddetli ıstırap ile gelecek. 2008 için, bazılarının ileride birçok karanlık gün ile yüzleşiyor olacağı için,  umut ışığı üzerine odaklanalım.


Finansal zor zamanlar için 8 ipucu:
1.Arkadaşlarınız ve aile ile kaliteli zaman geçirin.
2. Kelime dağarcığınızdan “ utanç “ kelimesini  eleyin.
3. Bir deve kuşuna dönmeyin.
4. Finansal durumunuzun dürüst bir değerlendirmesini yapın.
5.  Öğüt alın.
6. Hesaptaki para miktarınızı kurtarmaya uğraşın.
7. Kendinizi ihmal etmeyin.
8. Ayarlanabilir bir ipotek oranı elde etmeyin.


1.Arkadaşlarınız ve aile ile kaliteli zaman geçirin. Baştan başa zor bir finansal devrede, insanlar , kendi kendilerini kapatmaya ve diğer insanlardan saklanmaya  eğilimli olur. Hiç kimse, dünyaları finansal karışıklık içinde olduğu zaman arkadaşlar ve aile ile  konuşmayı veya görmeyi sevmediğini hisseder. Bununla beraber, sizin en yakın  etki sahanız, sizin en değerli  varlığınız olacaktır.


2. Kelime dağarcığınızdan “ utanç “ kelimesini  eleyin. Oldukça sık, karşı konulamaz  utanma duygusu, finansal telaş muhafaza edildiği zaman insanların üzerine çöker. Eğer kendi kendinizi  suçlarsanız veya  depresyona girdiğiniz zaman size, ailenize, veya durumunuza  yararı olmayacak. Pozitif bir tutum, baştan başa finansal olarak zor bir zaman, “geminizin sağındaki” görülmeyen fırsatların farkına varacağınız ihtimal artacak.


3. Bir deve kuşuna dönmeyin. İpotek ödemelerinizi yapmada zorluğa sahip olacağınıza inanırsanız, o zaman, sizin derhal önleyici tedbirler alan  olmanız gerekir. “İyi şey olacağını”  ümit ederek kafanızı kuma gömmeyin. Sizin tedbirler alan olmanız gerekir. Çünkü , sıkıntının işaretlerini ilk siz gördüğünüz zaman,  size sağlanabilen seçeneklerin çoğuna sahipsiniz.


4. Finansal durumunuzun dürüst bir değerlendirmesini yapın. Birçok insan, ayarlanabilir oran ipoteklerine sahiptir ve 2008 içinde bir oran artışı ile yüzleşiyor olabilirsiniz. yeni ödemenin üstesinden gelip gelemiyeceğinizi belirlemeden önce, oranınız ayarlanıncaya kadar beklemeyin. Evinizi muhafaza etmenin sizin ve aileniz için doğru şey olduğundan emin olmak için gelirinizi ve masraflarınızı gözden geçirin.


5.  Öğüt alın.  Durumunuzu tartışabileceğiniz herhangi biriyle konuşun. Tamamen  masum  bir konuşmanın olumlu bir çözüme yol açabileceğini asla bilemezsiniz. Etrafınızdakilerin yorumlarına zihninizi açık muhafaza edin. Birisi, geçmişte aynı meydan okumada tecrübe edinmiş olabilir ve sizde meydana gelmemiş olan bir çözüm bulmuş olabilir.


6. Hesaptaki para miktarınızı kurtarmaya uğraşın. Eğer siz, sizin finansal durumunuzun  dürüst bir  değerlendirmesini  yaparsanız, ondan sonra, evinizi  derhal satmaya ihtiyacınızın olup olmadığını,  o zaman göreceksiniz. Bu, sizin hesaptaki para miktarınızı kurtarabilir. Öyle ki, daha sonra, diğer bir ipotek için yeterli hale gelebilirsiniz. Kredi raporunuza vuruşlar ile evinizin kaybını takip etmeye uğraşmayın.


7. Kendinizi ihmal etmeyin. Finansal kaosla yüz yüze geliyor olsanız bile, arabanız gibi, sağlığınıza ve diğer varlıklarınıza  ihtimam gösterdiğinizden emin olun.


8. Ayarlanabilir bir ipotek oranı elde etmeyin. Birçok uzman, tamamen, hesaptaki para miktarının zor durumunun ve ipotek üzüntüsünün  başlangıcını görüyor olduğumuzu önceden haber verir. Evlerinde, ödünç bir para için iyi krediye hak kazanmak, borç ve ipotekten sonra firma sahibi ile olanlar için, sabit oranlı bir ipotek içine tekrar finanse olmaya uğraşın. Geçmiş yıllarda kredi elde etmek çetin oldu ve ödünç verenlerin 2008 için daha bile daha ilerlettiği  görülür. Eğer bu yıl, tekrar finansmana ihtiyacınız olursa, sabit bir faiz oranlı  birçok borçlanma paketlerinden  birini gözönüne alın. Oranlar, hala düşüktür ve siz, yakında hehangi bir zamanda tekrar finanse olma ihtiyacına yakanmayı istemezsiniz.


*İngilizce Öğretmeni, İşletmeci, Y.Müh. Naim Uygun tarafından Justin Harelik’in makalesi İngilizce’den çevrilmiştir.
Web sitesi: http://www.pekiyi.150m.com
E-posta: [email protected]
 

705210cookie-check2008 için zirvedeki 8 iflasın ipuçları

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.