‘2008 çözüm yılı olabilir’

Cumhurbaşkanı Talat, Türk Ajansı-Kıbrıs’a (TAK) yaptığı açıklamada, Kıbrıs sorununun çok uzadığına ve her platformda dünya ile Avrupa Birliği’nin (AB) önüne sorun olarak çıktığını belirterek, “Kıbrıs sorunu 2007’yi uykuda geçirdi ama birkaç ay sonra ciddi bir girişim başlayacak” dedi.


Taraflar arasında 8 Temmuz 2006’da varılan mutabakatla önemli adımlar atma imkanı olmasına karşın Rum tarafının “zamana oynama” hedefiyle anlaşmayı uygulatmadığını, ancak Türk tarafı ile dünyanın ve AB’nin de zamana oynama politikasına tahammülü kalmadığını anlatan Talat, yıl içinde muhtemel bir girişimden sonuç alınmaması halinde bunun “son girişim” olabileceği uyarısında da bulundu.


PAPADOPULOS’UN MESAJI


Kıbrıs Rum basınına göre, Papadopulos, yayımladığı yeni yıl mesajında, “Gambari Anlaşması, (8 Temmuz 2006 anlaşması) müzakerelerin özlü ve verimli olabilmesi için gerekli ilkeleri ve doğru süreci öngörüyor. Kıbrıs sorununun özlü konularının doğru çözüme kavuşması için hem stratejimiz hem de alternatif önerilerimiz var.” dedi. Papadopulos, “uygun anda girişim üstleneceklerini” belirtti.
 

705160cookie-check‘2008 çözüm yılı olabilir’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.