‘2009 zor ve kötü bir yıl olacak’

Küresel Ekonomi ve Türkiye” konulu toplantıda konuşan Gurria, Türkiye’nin son yıllardaki yapısal dönüşüm çabalarının takdir edilmesi gerektiğini ifade ederek, “Türkiye mevcut global krize bu reform olmadan, ekonomik yapılarını geliştirmeden girmiş olsaydı, gerçekten çok büyük zorluk içinde kalabilirdi. Beklenmeyeni daha hazırlıklı olarak beklediniz ki bu çok iyi… Bilmemiz gereken şu ki beklenmeyen, bir şekilde gelecektir. Türkiye krize girerken hazırlıklı ve güçlüydü” dedi. 


Angel Gurria, Türkiye’nin büyüme hızının resmi olarak yüzde 1,6 düzeyinde olacağını dile getirerek, 2009’un oldukça zor ve kötü bir yıl olacağını belirtti. 


Kredi akışının sağlanmadığı bir ortamda ekonominin yürümesinin zor olacağına işaret eden Gurria, “Türkiye’de krediler diğer ülkelere göre daha iyi durumda, ama yine de dünyadan izole değil” diye konuştu. 


Mali paket konusuna da değinen Angel Gurria, şunları kaydetti: 


“Mali rahatlama önlemleri var. Türkiye’de mali paketlerden bahsederken, mevcut durumda mali eylemlerden sağlanacak beklentiler konusunda çok iyimser olmayın. Sihirli, mucizevi bir şey çıkmayacak. Orta ölçekli ve açık ekonomilerde kamu harcamalarının bir çarpan etkisi var. Bazı, odaklı, akıllıca geçici önlemler de yurt içi talebi geliştirebilir, istihdama katkıda bulunabilir. Ama bunların odaklı olması lazım. Büyük altyapı çalışmaları… Büyük altyapı çalışmalarını bir kere planlamak 1 sene sürer. İkinci sene hazırlıklarla geçer. Zaten siz bunu yapana kadar durgunluk geçmiştir. O kadar kimseyi de ilgilendirmez.”

1071130cookie-check‘2009 zor ve kötü bir yıl olacak’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.