201 Türk yolcu Adriatik'te mahsur kaldı

Gemiyi kiralayan Dinamik Firma acentesi Delos Turizm yetkilisi Cemal Altaylı, kendisinin de gemide bulunduğunu ifade ederek, gemi kaptanının Hırvatistan'ın bir mil açığında demir attığını ve kendilerine, “Biz almamız gereken parayı alamadık, bu yüzden deniz ortasında durmak zorundayız. Devam etmeyeceğiz” notunun bulunduğu bir yazı gönderdiğini söyledi.

Bu yazı üzerine kaptanla konuşmaya çalıştıklarını, ancak kaptanın kimseyle görüşmediğini anlatan Altaylı, “Biz de Zagreb Türk Büyükelçiliği'ne ve Delos acente merkezine durumu bildirdik. Onlar geminin sahibi olan Adriyatik Cariatic firmasıyla irtibata geçmeye çalıştılar, ancak görüşülemedi” dedi.

Altaylı, gemide bulunan 201 Türk yolcuyla birlikte deniz ortasında mahsur kaldıklarını belirterek, “Bu durum hiçbir hukuka sığmaz. Bizleri mahsur bırakmaya kimsenin hakkı yok. Konuyla ilgili kanuni yollara başvuracağız” diye konuştu.

Gemi yolcularından Özgür Mutlu da Cumartesi günü İzmir'in Alsancak Limanı'ndan hareket ettiklerini ve bu hafta sonunda İzmir'de olmaları gerektiğini, ancak bugün öğleden sonra saat 14.00'te kaptanın 10 kişiyle birlikte “iş bırakma” eylemi yaptığını kaydetti.

Mutlu, Ivo Brbora adlı kaptanın gemi sahibinden alacağını alamadığı gerekçesiyle böyle bir eylem yaptığını öğrendiklerini belirterek, “Bir an önce ülkemize dönmek istiyoruz” dedi.

1176540cookie-check201 Türk yolcu Adriatik'te mahsur kaldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.