2010’da Tiyatrokare

Böylece hem uzun süredir kapalı duran bir tiyatro salonunu tekrar restore ederek halka kazandıracak, hem de Nişantaşı’na layık bir kültür merkezini harekete geçirmiş olacak.

Sezon, 1 Ekim’de öncelikle geçtiğimiz yıl büyük beğeni kazanan “BU DA BENİM AİLEM” adlı komediyle başlayacak. Sandberg/Firner’in yazıp, Hale Kuntay’ın çevirdiği, Nedim Saban’ın uyarladığı oyunda, Metin Serezli, Suna Keskin, Oya İnci, Hülya Karakaş, Sinemis Candemir,Soydan Soydaş oynuyorlar. Oyun, yıpranmış evliliğinin son sorumluluğunun çocuklarını evlendirmek olduğunu sanan bir çiftin yaşadıkları bir sürprizle evrim geçiren evliliklerinin öyküsünü anlatıyor.

Nişantaşı’nda sergilenecek ikinci oyun ise, Robert Harling’in özgün oyunundan Julia Roberts ve Shirley Maclaine’in oynadığı unutulmaz bir filme dönüşen “ÇELİK MANOLYALAR” adlı eseri olacak.

2010 Alternatif Projesi Zülfü Livaneli’den:

Tiyatrokare, İstanbul’un Avrupa Kültür Başkenti ilan edilmesi nedeniyle 2010 için bir alternatif proje hazırlıyor. Zülfü Livaneli’nin 55 baskı yapan ve pek çok dile çevrilen

Romanı “LEYLA’NIN EVİ”, 16 Ocak 2010 tarihinden itibaren, repertuara alınıyor.

Oyunda yalısı elinden alınarak, Beyoğlu’nda bir yaşam sürmek zorunda kalan Leyla’yı Celile Toyon Uysal oynayacak. Zeynep Avcı’nın oyunlaştırdığı metnin, rejisi Nedim Saban’a, müziği Zülfü Livaneli’ye, sahne tasarımı Nurullah Tuncer’e ait olacak. Bir İstanbul projesi olan “Leyla’nın Evi”, İstanbul’a yeni bir gözle bakıyor.

Çocuk Oyunları:

Nedim Saban’ın, 15 yaşında kurduğu Beş Kafadarlar Tiyatrosu Çocuk Birimi bünyesinde

Tiyatrokare, AKUT ile işbirliği yaparak çocuklara güvenli yaşam kültürü aşılayan “Birimiz Hepimiz, Hepimiz Akut” adlı oyunu hazırladı. Harun Öngören’in yazıp yönettiği oyunun

Koreografisi Yeşim Alıç’a, müzikleri Arda Aydoğan’a ait. Ayrıca Süleyman Bulut’un

çok sevilen “Büyük Atatürk’ten Küçük Öyküler” adlı yapıtı da, küçük izleyiciler için repertuara alındı.

Tiyatrokare’nin oyunları ile ilgili geniş bilgi www.tiyatrokare.com.tr adresinden ya da (212) 2301618 numaralı gişe telefonundan elde edilebilir.

742170cookie-check2010’da Tiyatrokare

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.