Doların ateşi düşüyor…

Düşüşü sürdüren dolar 3,36’nın altına kadar inerek iki haftanın en düşüğünü gördü. Euro 3,61 seviyesine geriledi. Piyasalar Başbakan Yıldırım’ın açıklayacağı kararları bekliyor.
dolar73.jpg
Geçen cuma 3,60’la tarihi zirveyi gören dolar/TL 3,36’nın altına inerek iki haftanın en düşük düzeyine geriledi. Dolar en düşük 3,3550’yi gördü.
Geçen hafta 3,81’i aşan euro da 3,61’li seviyelere kadar geriledi.Teknik açıdan dolar/TL’nin 3,3520 seviyesinin destek konumunda olduğuna değinen analistler, olası yükselişlerde ise 3,4100 seviyesinin ise direnç olarak öne çıkabileceğini belirtiyor.

BAŞBAKAN’IN AÇIKLAMALARI BEKLENİYOR

Piyasalar bugün açıklanacak önlem paketinin ayrıntılarını bekliyor. Başbakan Binali Yıldırım, Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda alınan kararları saat 15.00’te Çankaya Köşkü’nde düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacak.

Başbakan Yıldırım başkanlığında, 2 Aralık Cuma günü yapılan ve yaklaşık 5 saat süren Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında, kamu maliyesi, bankacılık ve finans sektörü, reel sektör ve iş gücü piyasasına yönelik alınması gereken tedbirler kararlaştırılmıştı.

Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararı ve Başkan Mario Draghi’nin açıklamaları da takip edilecek.

2036220cookie-checkDoların ateşi düşüyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.