‘2050’ye kadar çocukların yarısı obez olabilir’

Hükümetin yaptırdığı araştırmanın sonuçlarına göre, aşırı şişman olan çocuk ve gençlerin sayısı son yıllarda önemli ölçüde arttı. Artışın devam etmesi halinde 2050 yılında çocukların yarısının obez olacağı tahmininde bulunuluyor.


Uzmanlar, ilkokul çağındaki erkek çocuklarının yüzde 16,9, kız çocuklarının ise yüzde 16,8’inin obez olduğunu kaydetti. Bu oranın 10 yıl önce yüzde 10 olduğuna dikkat çeken uzmanlar, hükümeti yeterli önlem almamakla suçladı.


Hükümet yetkilileri ise sorunun varlığını ilk kez resmen kabul etti ve çok sayıda çocuğun aşırı şişmanlık yüzünden kalp hastalıkları ve diyabet riski taşıdığını açıkladı.
 Bu arada, okulların açılmasıyla birlikte kantinlerde satılan yiyecek ve içecekler konusundaki tartışmalar da yeniden alevlendi.


Okul kantinlerinde yüksek kalorili cips, şeker, çikolata ve benzeri yiyeceklerin yasaklanmasının ardından, keklerin sadece öğle saatinde satılabileceği, masalara tuzluk konulmayacağı ve ketçapla mayonezin çocuklara sınırlı olarak verileceği açıklandı.

804720cookie-check‘2050’ye kadar çocukların yarısı obez olabilir’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.