21 IŞİD’li dinlenmiş ama…

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Ankara katliamının arkasında büyük zafiyet olduğunusöyledi. Erdem, devletin ve hükümetin IŞİD’in Türkiye yapılanmasını yıllardan beri takip ettiğini, telefonlarını dinlediğini, nereye gittiklerini, nasıl yapılandıklarını çok iyi bildiklerini vurguladı.

CHP İstanbul Milletvekilleri Eren Erdem ve Ali Şeker, Meclis’te basın toplantısı düzenledi. IŞİD’in Türkiye’deki canlı bombalarını yönlendiren isimler olarak bilinen M. D., M. İ., ve S.K. hakkında, ailelerin şikayeti üzerine 2013 yılında soruşturma başlatıldığını, bu sene içinde konuyla ilgili bir iddianame hazırlandığını belirten Erdem, gösterdiği iddianamenin Ankara katliamının arkasındaki büyük zafiyetin belgesi olduğunu vurguladı.

Savcılık tarafından hazırlanan 2015/2 sayılı iddianamenin Adıyaman Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulduğunu dile getiren Erdem, Suruç ve Ankara bombacısı kardeşlerle birlikte çok sayıda IŞİD militanının telefonunun dinlendiğini, konuşma dökümlerinin iddianameye konulduğunu kaydetti. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede ‘şüpheli’ sıfatıyla yer alan IŞİD militanlarına ‘El Kaide Silahlı Terör Örgütü’ne üye olmak’ suçlamasının yönetildiğin ifade etti.

21 KİŞİ 2013’TEN BERİ DİNLENİYORDU

IŞİD’in yurt dışında yabancı, Türkiye’de ise yerli militanlarla canlı bomba eylemleri yaptığını dile getiren Eren Erdem, hükümet yetkililerinin her fırsatta ‘devletin kabahati yoktur’ dediğini hatırlattı. Elindeki soruşturma dosyasını gösteren Milletvekili Erdem, “Alın size kabahat; Ankara katliamının arkasındaki büyük kabahatin belgesidir. İstifa etmeyenlerin istifasını sağlayacak belgelerdir. Devletin, hükümetin, IŞİD’in Türkiye yapılanmasının telefonlarını dinlediğinin, bu adamları çok iyi bildiklerinin belgeleridir.” diye konuştu.

2013’TEN BERİ BUNLAR DİNLENİYOR

21 kişilik canlı bomba listesini gösteren Erdem, “2013’ten beri bunlar dinleniyor, gittikleri her yer biliniyor.” ifadelerini kullandı. Belgelerin, IŞİD militanlarının ailelerinin Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ve Cumhurbaşkanlığı’na yaptıkları başvuru sonrasında başlatılan soruşturmaya ait olduğunu anlatan Erdem, iddianameden bölümler okudu ve Türkiye’deki yapılanmanın başı olduğu ileri sürülen S. K.’nın bazı konuşmalarına dikkat çekti.

Erdem, “Telefon konuşmalarında, Ankara katliamını gerçekleştiren terör şebekesinin başındaki eleman, Ankara’da hastanede bir terör mensubunun tedavi edildiği belirtiliyor. Devlet bu konuşmayı dinliyor ama hiçbir girişimde bulunmuyor.” şeklinde konuştu.

BUNLAR DEFALARCA SURİYE’YE GİRMİŞ ÇIKMIŞ

IŞİD militanlarının sürekli Suriye’ye gidip geri döndüklerinin istihbarat tarafından bilindiğini dile getiren Eren Erdem, “Savaşa gidiyoruz, diye konuşmalar geçiyor. Ankara bombacılarının orada eğitim aldıkları biliniyor. 2013’ten beri, 2 yıl geçmiş. Savcılığın soruşturmasına göre bunlar defalarca girmiş çıkmış. Tek bir tanesi bile gözaltına alınmamış. Dokumacıların başındaki şahsın, Türkiye’ye gelmeden önce yaptığı konuşmalar da var. Bu şahıs geliyor, gençleri örgütlüyor, Suriye’ye götürüyor. Suriye’de bomba eğitimi alıyorlar. Gençler, hangi sivil toplum örgütleriyle ilişkili o da belgelerde var.” dedi.

IŞİD YÖNETİCİSİ, BELEDİYENİN KADROLU ELEMANI

IŞİD militanlarını örgütleyen S.K. adlı kişinin Adıyaman Belediyesi’nde kadrolu eleman olarak çalıştırıldığına yönelik bilginin iddianamede olduğunu belirten Erdem, devletin istihbarat birimlerinin tüm bu görüşme kayıtlarına sahip olduğunu; ancak gerekli işlemi yapmadığını savundu. Erdem, şöyle devam etti: “Bu katliamın yapılacağı bilinmekteydi. Açık bir şekilde telefon konuşmalarında Türkiye’de eylem yapacaklarını ifade ediyorlar. Geriye kalan 19 teröristin eylem yapmasını mı bekliyorsunuz? Neden bu konuda körsünüz, sağırsınız? Efendim ‘devletin hiçbir zafiyeti yokmuş’ Bu belgeler sizin bu millete duyduğunuz nefretin belgesidir. Acilen MİT, Emniyet ve İçişleri Bakanı istifa etmelidir. Halen etkin bir soruşturma yürütülmediği açıktır, bu göz göre göre gerçekleştirilmiş bir katliamdır.”

1 KİŞİ DIŞINDA KİMSEYE DOKUNULMADI

Eren Erdem, Adıyaman’da gözaltına alınanların tamamının serbest bırakıldığını, sadece Diyarbakır’daki bombalı eylemi yapan Orhan Gönder’in tutuklu olduğunu, başka hiç kimseye dokunulmadığını kaydetti. Erdem, “Emniyete gittik, ‘silah eğitimi almış, niye tutuklamıyorsunuz?’ dedik. Emniyet müdürü, ‘insanların seyahat özgürlüğü var’ dedi. Bir terörist eylem yapacağını söylüyor ama siz tutuklamıyorsunuz.” diye konuştu.

DEVLET İZLEMİŞ AMA BİR ŞEY YAPMAMIŞ

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ise soruşturma dosyasını göstererek “Adıyaman’da Dokumacı Grubu’nda bulunan, Ankara katliamını gerçekleştirenlerden birinin kardeşiyle yaptığı görüşme; bas bas bağırıyor, ‘ben cennete gitmeye hazırım’ diye. Bunlar, 2015 yılının 5’inci ayının telefon dinlemeleri. Devlet seyrede seyrede bu katliamı hazırlamıştır. 100 intihar bombacısının geldiğine dair bilgiler var, maalesef MİT takip ediyor bunları ama hiçbir şey yapmıyor.” dedi. (ANKARA)

1467050cookie-check21 IŞİD’li dinlenmiş ama…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.