CHP Balçova adaylığı düşürüldü mü?

İzmir’de Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın adaylığının düşürüldüğü iddia edildi.

Çalkaya’nın daha önceden hakkında kesinleşmiş bir davadan aldığı cezadan dolayı seçilme hakkı yasaklısı olduğu bu nedenle seçim kurulu tarafından adaylığının düşürüldüğü iddia edildi.

Çalkaya’ya yakın kaynaklar seçim kurulunun Çalkaya’nın Cumhurbaşkanına hakaret suçundan 11 ay 20 gün cezası ile ilgili evrak istediğini, belediyenin de ilgili evrakları gönderdiği öğrenildi.

PEKİ NE OLMUŞTU?

CHP İzmir İl Başkanlığı’nın koordinasyonunda sendikalar ve sivil toplum kuruluşları tarafından geçtiğimiz yıllarda bir yürüyüş gerçekleştirilmişti..

Belediye başkanı Çalkaya’nın aralarında bulunduğu bir grup “Katil Erdoğan” sloganı atarken hükümetin uygulamalarına tepki göstermişti. Yürüyüşte CHP Milletvekili Bedri Serter, DİSK Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı gibi birçok isim bulunuyordu.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Erdoğan, açtığı tüm davaları geri çekerken sadece Çalkaya hakkındaki davayı geri çekmemişti. Yargıtay, Çalkaya’nın yargılandığı dava dosyasını onayladı ve 11 ay 20 gün ceza almasına hükmetti.

3 PARTİ ŞERH KOYDU, AK PARTİ ONAY VERDİ
Seçim Kurulu bu kararı göz önünde bulundurarak Çalkaya’nın adaylığının düşürülmesine neden olacak ilk hamleyi yaptı. Hukukta “memnu hakların iadesi” olarak bilinen seçme ve seçilme hakkını devamı ile ilgili belgeleri istedi.

Öte yandan İlçe Seçim Kurulu’nda oy kullanma hakkı bulunan Saadet Partisi, HDP, CHP temsilcileri karara şerh koyarken sadece AK Parti adaylığın düşürülmesine onay verdi. Bu karara itiraz edileceği öğrenildi.

ÇALKAYA: HAKKIMI ARAYACAĞIM

Yurt’a konuşan Çalkaya, “O yürüyüşte bugün milletvekili olan Bedri Serter başta olmak üzere birçok kişi vardı. Onlar hiçbir şey olmadı fakat benim dosyam bilerek ve isteyerek siyasi nedenlerle devam ettirildi. Burada siyasi bir operasyon var. Karara itiraz edeceğim. Hakkımı arayacağım” dedi

Balçova’da en güçlü isim olarak Muharrem Dayanç göze batmakta.Ergin Ataman ismide gündem de. Ayrıca Nilay Kökkılınç ismi de gündeme gelebilir.

2274840cookie-checkCHP Balçova adaylığı düşürüldü mü?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.