23 Nisan Cakarta’da kutlandı

TBMM açılışının 96. yıldönümü kutlaması için 8 Nisan 2016’da elektronik posta ile Türkiye Büyükelçiliğinden kutlama etkinliği daveti alan Türklerin sevinci ve hevesi kursağında kaldı.

Bir hafta sonra gelen e-posta daha önce yapılacağı duyurulan etkinliğin iptalini haber veriyordu. İptal haberinde herhangi bir sebep gösterilmemişti!

Gurbette çocuklarına 23 Nisan Çocuk Bayramı sevincini yaşatacağını planlayan aileler iptalin hemen arkasından harekete geçti ve kendi yaptıkları bir organizasyon ile Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir katılımla, neşe ve heyecan içinde kutladılar.

Yurtdışında doğup büyüyen bazı küçükler ilk defa İstiklal Marşı’nın toplu olarak söylenmesine tanık oldu ve 23 Nisan şarkılarını hep beraber neşe içinde söylediler.

Yağmur mevsiminin son günlerini yaşayan Cakarta’da organizasyondan bir kaç saat önce başlayan şiddetli tropikal yağmur toplanacak kişilerin yolculuğunu biraz uzatsa da iptale yetmedi, bir 23 Nisan klasiği olarak organizasyona renk kattı.

Küçükler kaynaşarak, oyunlar oynayarak günün tadını çıkarırken epeydir görüşmeyen ve bu anlamlı, güzel vesile ile bir araya gelen Türkler ve bazı yabancı eşler sohbetin tadına doyamadı.

Günün sonunda yeni bir bayramda buluşma sözü ile veda edildi.

_________________

Gülseren Tozkoparan Jordan
25 Nisan 2016
Cakarta

1581980cookie-check23 Nisan Cakarta’da kutlandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.